L'exalcaldessa Carmela Fortuny abandona la carrera a l'alcaldia de Sant Cugat

La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i portaveu de la formació a la ciutat assegura que no vol competir amb els companys de partit que ja han anunciat la voluntat de concórrer a les primàries

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat
Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat | JxSTC
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:00h

Novetats a la cursa per a l'alcaldia de Sant Cugat. Aquest matí, la líder i portaveu de Junts per Sant Cugat (JxSTC), Carmela Fortuny, ha anunciat que no es presentarà a les primàries locals de Junts per Catalunya per optar a ser l'alcaldable del partit a la ciutat vallesana. 

A través d'un comunicat, Fortuny explica que la decisió l'ha pres després de constatar que dues persones del seu propi equip -els regidors Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas- hagin manifestat públicament la seva voluntat de concórrer a les primàries. "Pel bé del partit i de la ciutat vull dedicar l'energia al projecte i no a competir amb els meus companys", ha exposat la també vicepresidenta de la Diputació de Barcelona

L'exalcaldessa confessa que li hagués agradat tornar a liderar aquest projecte de cara als comicis municipals per construir una alternativa al "caos" del tripartit actual; tot i que ara, assegura, ho farà "fins al darrer moment" des d'una estricta posició de regidora. "Per coherència amb la meva trajectòria, pel bé de la formació i per decisió personal, renuncio a presentar-me a les primàries i resto a la disposició del partit per seguir aportant i guanyar les eleccions del 2023", ha sentenciat. 

Amb aquest anunci de la portaveu del partit més votat a Sant Cugat s'aïlla una incògnita malgrat que encara resti saber quin perfil acabarà liderant JxSTC, Vallès o Brugarolas. Una resposta que s'obtindrà durant el primer trimestre de 2022, quan està previst que se celebrin les primàries per escollir els caps de partit per a les municipals.