El Consell de l'Advocacia insta a començar a implantar la nova vacuna anticonceptiva de senglars

L'èxit de la prova pilot demostra que és una alternativa viable als mètodes cruents de control de la població

Una femella de porc senglar amb els seus raions
Una femella de porc senglar amb els seus raions | UAB
03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:22h

Llum verda. La Comissió de Dret Animal del Consell de l'Advocacia Catalana insta a les administracions a començar a implantar la vacuna anticonceptiva de senglars desenvolupada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'ens considera que els resultats de la prova pilot demostren l'èxit del vaccí Gonacon, especialment entre les femelles i els mascles joves.

Uns indicis que fan que l'esterilitat sigui una alternativa viable als mètodes cruents de control de la població d'aquest animal, recordant que la utilització de mètodes ètics és una obligació de les administracions públiques. 

A més, el president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell, Ignasi Puig, ha assegurat que "l'experiència constata que l’eliminació dels individus d’una espècie no és un mètode efectiu de control de la població i acaba provocant a mig termini un increment de la mateixa". 

Comissions de Protecció dels Drets dels Animals

La Comissió de Dret Animal del Consell de l’Advocacia Catalana està formada per representants de les 14 Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d’Advocats de Catalunya: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Reus, Manresa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Figueres i Vic, i també hi és representada la Comissió de les Illes Balears.