Una nena de 10 anys denuncia als Mossos el comportament «sospitós» d'un home a Sant Cugat

Els fets van passar aquest dimecres al migdia a l'entorn de l'escola Gerbert d'Orlhac

Carrer Josep Vicenç Foix de Sant Cugat
Carrer Josep Vicenç Foix de Sant Cugat | GSV
Sergi Baixas
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:23h

Una nena de 10 anys va endur-se un ensurt aquest dimecres al migdia a Sant Cugat. La menor d'edat ha relatat als seus pares i als Mossos d'Esquadra com, mentre caminava cap a l'escola Gerbert d'Orlhac, un cotxe va aturar-se al seu costat i un home va sortir del vehicle caminant "amb rapidesa" cap a ella; sense arribar a dirigir-li la paraula ni tocar-la. Tal com han avançat els mitjans locals i ha pogut confirmar NacióSantCugat, la comissaria local ha rebut la denúncia dels fets. 

Segons fonts policials, el vehicle s'hauria aturat al carrer Josep Vicenç Foix i el comportament estrany de l'individu, que amb passes llargues i sense tancar la porta del vehicle intentava arribar on era la nena, va provocar que la menor sortís corrents. En arribar a l'escola, nerviosa, va explicar els fets a la direcció del centre i aquests van avisar als pares.

A la denúncia policial consta que l'home tenia al voltant d'uns 60 anys, feia entre 1,70-1,75 d'altura, pell morena, cabell gris, una barba "molt llarga", constitució física normal i anava sense mascareta. Per altra banda, el cotxe era de color gris, petit i net, però vell. Després d'aquesta descripció, diverses patrulles dels Mossos es van desplaçar la mateixa tarda fins a la zona en la seva cerca. Avui, també patrullaran l'entorn.

Des del centre educatiu s'ha informat les famílies dels fets i s'ha traslladat la voluntat d'organitzar alguna mena de sessions formatives a l'alumnat perquè siguin capaços de saber com actuar en cas d'experimentar situacions similars. L'escola ha aplaudit la reacció de la nena de fugir corrents fins a un lloc segur.