Sant Cugat s'alça per sensibilitzar sobre l'asil i els drets humans laborals

De la mà de diverses entitats locals, l'Ajuntament ha organitzat una dotzena d'activitats formatives

Gemma Aristoy, regidora de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat
Gemma Aristoy, regidora de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat | Roger Navarro
01 de desembre del 2021

Sant Cugat ha organitzat una dotzena d'activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre). Enguany, des de l'Ajuntament s'ha volgut posar la lupa sobre el dret d'asil i dels drets humans laborals per sensibilitzar la ciutadania envers la realitat de les persones refugiades així com per promoure un consum més just i responsable que respecti els drets humans; coincidint amb l'arribada de la campanya de Nadal. 

Així doncs, tal com ha explicat la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, el govern ha treballat de la mà de diverses entitats locals (Xarxa Solidària de Sant Cugat, Unipau, Amnistia, Pol·len Edicions, Audir...) per dur a terme una sèrie d'activitats formatives des d'una "mirada transversal". Conferències, taules rodones, xerrades, exposicions i activitats musicals, entre d'altres. Pots consultar el programa, aquí

"Sant Cugat vol refermar novament el seu compromís amb la defensa i promoció dels drets humans. I ho fem de la mà d'entitats per aconseguir fer arribar un missatge de reflexió i d'implicació a la societat per tal de garantir que aquests drets siguin una realitat arreu del món", ha exposat la regidora republicana que emmarca la iniciativa segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'ONU. 

Una iniciativa que pot tirar endavant gràcies a l'augment paulatí de la partida pressupostària destinada a les polítiques de cooperació, pau i drets humans, desplegades des de Sant Cugat. Una partida que actualment ronda pels 700.000 euros que cada any s'augmenta un 0,1% amb la voluntat d'arribar a final de mandat al promès 1%

"Ciutat de Drets"

Des de 2013 l’Ajuntament participa del projecte pioner de Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb altres institucions catalanes i municipis, per millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants. Des de novembre de 2017, Sant Cugat participa també del Programa Català de Defensors i Defensores de Drets Humans, de la Generalitat.

Així mateix, Sant Cugat compta també amb un ric teixit associatiu implicat en la promoció i defensa dels Drets Humans i amb la figura del Síndic Municipal de Greuges, que vetlla al municipi per la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.