Alerta als veïns de Valldoreix per a les pròximes hores: finestres tancades i mascotes dins de casa

L'EMD eliminarà els nius de l’eruga processionària dels pins i cedres de la vila

Actuacions contra l'eruga de la processionària
Actuacions contra l'eruga de la processionària | EMD de Valldoreix
NacióSantCugat
01 de desembre del 2021
Actualitzat el 02 de desembre a les 10:29h

Valldoreix declara la guerra a la plaga de la processionària. L'EMD ha alertat de la posada en marxa del tractament anual contra els nius de l'eruga dels pins i els cedres de la vila que malmeten els arbres i els exposa a l'atac d'altres insectes perforadors. Un animal que també suposa un "alt perill" per a les persones i animals degut als greus problemes d'urticària que poden arribar a provocar. 
 

Eruga de la processionària a l'Espunyola. Foto: ACN


Per aquests motius, la nit del 3 de desembre -de 23 h a 5 h del matí- un grup especialitzat durà a terme les tasques fitosanitàries a diversos punts de la Vila com ara a l'entorn del CAP de Valldoreix, la plaça de Pompeu Fabra i al Casal de Cultura. Aquest tractament s'aplicarà amb l'ajuda d'una pistola nebulitzadora i d'un canó polvoritzador de gran abast, amb els quals es ruixaran les capçades dels arbres per matar les erugues. 

Mentre s’estiguin duent a terme aquestes actuacions, l'administració recomana al veïnat de les zones afectades o properes que mantinguin les portes i les finestres de les seves llars tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics al jardí o als balcons.