Nadal

Sant Cugat encén els llums de Nadal amb un programa d'activitats replet de novetats

L'Ajuntament ha estrenat una app mòbil des d'on es pot consultar el programa de Nadal i reservar entrades

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 19:18 |
L'Ajuntament de Sant Cugat ornamentarà amb llums 120 arbres més que l'any passat | Jordi Garcia / Localpres

Sant Cugat dona la benvinguda al Nadal 2021 amb l'encesa de llums. Unes festes emmarcades dins d'una relativa normalitat després que l'any passat totes les activitats al voltant d'aquesta festivitat estiguessin fortament subjectes al virus. Així doncs, l'Ajuntament ha presentat avui un programa d'activitats descentralitzades i treballades de la mà d'una cinquantena d'entitats locals recuperant moltes d'elles el seu format original i amb un ventall de novetats


En aquest sentit, per exemple, els Reis Mags ja no arribaran en helicòpter al parc de l'Arborètum. Enguany, Ses Majestats apareixeran "màgicament" al voltant de la plaça d'Octavià que esdevindrà el punt de sortida de la cavalcada. En aquest punt cèntric de la ciutat es convocarà a la població des d'on podran seguir l'espectacle amb diverses grans pantalles col·locades per l'entorn del Monestir per seguir l'esdeveniment. Els santcugatencs més petits -de 3 a 9 anys- rebran a casa uns fanalets perquè els puguin rebre amb molta llum; i el Campament Reial també es recuperarà perquè els patges puguin rebre les cartes dies abans de l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Per altra banda, la cavalcada -que començarà a rodar des d'Octavià- experimentarà un canvi de recorregut i circularà per altres vies més àmplies del municipi, sense oblidar els llocs emblemàtics, per motius de seguretat i perquè més gent la pugui gaudir. Un nou recorregut que s'ha treballat amb els Amics i Veterans de la Penya de la Regalèssia.


Per altra banda, es constituirà el Parc Jove al parc de Ramon Barnils; un espai de referència que acollirà activitats per al jovent de la ciutat -d'entre 12 i 17 anys-. Aquesta carpa tancada també serà l'espai que ocuparà el Quinto de Sant Cugat. En contraposició, l'Envelat es traslladarà al parc de Can Vernet.

Enguany també es recuperarà l'emblemàtica Cursa del Gall, el 20è aniversari de la nostrada funció teatral Pedra i Sang, el ball d'avis de la Unió Santcugatenca i la Festa de les Campanades. Aquesta última tindrà lloc el mateix 31 de desembre a partir de les 23 h a la plaça d'Octavià acompanyada d'un concert per celebrar el Cap d'Any.


Després d'un any de parèntesi, el Trenet de Nadal també tornarà a rodar pels carrers de Sant Cugat i s'instal·laran 12 casetes de Fira de Nadal i 14 carpes d'Artesans a tots els barris de la ciutat a més d'una setantena casetes per la Fira de Reis. A més a més, també es recuperaran els tions que s'ubicaran a la plaça de Can Quitèria, a la plaça de la Vila i al Turó de Can Mates. 


Finalment, i no per això menys important, l'Ajuntament ha posat en marxa l'app mòbil "Nadal Sant Cugat" des d'on es pot consultar el programa de Nadal i reservar les entrades a certes activitats que es desenvolupin en espais tancats. Pots descarregar-te-la de manera gratuïta a la botiga del teu mòbil, tant Android com Apple.

Sigui com sigui, tot plegat restarà subjecte als canvis de normativa sanitària Covid que s'aprovessin des del govern de la Generalitat en cas que fos necessari.
  

Programa de Nadal 2021 a Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd


 

 

Participació