Coalició de Podem i En Comú a Sant Cugat per tornar a entrar a l'Ajuntament

Les dues formacions aparten diferències i treballen amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023

Coalició electoral a Sant Cugat per recuperar regidories santcugatenques
Coalició electoral a Sant Cugat per recuperar regidories santcugatenques | Sergi Baixas
30 de novembre del 2021
Actualitzat el 10 de març del 2022 a les 10:34h

"Hem après la lliçó". Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat aparten les diferències i anuncien que estan treballant plegats per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del 2023 després de la patacada dels comicis del 2019 quan, per presentar-se per separat, van acabar perdent moltes regidories arreu del país. 

"Tenim la mirada posada a l'horitzó 2023 després del trasbals de les darreres eleccions que van suposar un impacte notable al nostre espai polític", explica la responsable d'organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit. "Ens hem conjurat perquè això no torni a passar i la marca EnComú-Podem torni a ser present a la majoria de consistoris", ha remarcat. 

Una coalició electoral que pretén "superar ferides i nostàlgies" organitzant-se per desenvolupar un projecte polític "ambiciós i guanyador". Un treball conjunt entre les dues militàncies i persones independents de la ciutat que analitzi l'actualitat i problemàtiques de cada municipi presentant alternatives com a "esquerra transformadora", ha explicat Amèrico Ologaray. "Si no som útils a la societat, no tenim raó de ser", ha esgrimit amb la idea de recuperar regidories.

Tot plegat es tracta d'un moviment que neix de la "necessitat i responsabilitat per sumar" deixant enrere l'"anomalia" del 2019 de presentar-se per separat, ha reivindicat la secretària general de Podem Catalunya, Conchi Abellán. "No tenim tantes discrepàncies. En bona part llegim la realitat i les necessitats de la mateixa manera", ha exposat el coordinador de Sant Cugat En Comú, Ramon Gutiérrez, a preguntes de la premsa reivindicant l'enriquiment que suposen les diferències. 

Pel que fa a la lectura del moment polític local, Gutiérrez admet que l'actual govern és "millor" que l'anterior celebrant l'agenda política "progressista" del tripartit. Tot i això, ho veuen "insuficient" i lamenten que hi hagi coses que s'estiguin quedant "a mitges". No obstant això i amb ganes de governar, avisen que malgrat qualsevol resultat electoral rebutjaran pactar amb la dreta. 

Per ara encara no s'ha avançat noms de candidats a l'espera d'ultimar els darrers detalls de la confluència entre les dues marques.