«Les que hi som ens quedem»: els interins municipals exigeixen la fixesa en una nova jornada de vaga

Els sindicats reclamen una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei

Imatge de la convocatòria d'aquest matí davant de les portes de l'Ajuntament
Imatge de la convocatòria d'aquest matí davant de les portes de l'Ajuntament | Sergi Baixas
Sergi Baixas
30 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:53h

Prop d'un centenar de treballadors municipals s'han concentrat aquest matí a les portes del consistori santcugatenc per reclamar que s'estabilitzi el personal temporal. Un inici a la vaga convocada per diversos sindicats al sector públic d'aquest dimarts, 30 de novembre, per rebutjar l'Icetazo i reclamar una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei sense tenir un contracte fix a les administracions públiques

En un manifest conjunt de les seccions sindicals locals IAC-CATAC i la Intersindical -els dos sindicats majoritaris a l'Ajuntament de Sant Cugat- han denunciat que el pacte polític que s'està duent a terme aquests dies al Congrés dels Diputats és "insuficient" i no compleix la normativa ni jurisprudència europea. 

En aquest sentit, lamenten que es parli de places en lloc de persones i critiquen que només es contemplin concursos de mèrits sense oposició pels nomenaments anteriors a l'any 2016. La resta s'hauran de sotmetre a un concurs-oposició; sense garantir-se la continuïtat laboral de "tothom" i amb una "minsa" indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats. 

"Tot aquell que porti més de 3 anys ocupant una plaça estructural sense haver-se-li convocat la plaça es troba en frau de llei i abús a la temporalitat!", han exclamat avui des de la plaça de la Vila. "Les que hi som ens quedem. Cap interí al carrer", han rematat la convocatòria abans de mobilitzar-se fins a la manifestació de Barcelona a la plaça d'Urquinaona. 

Des de l'Ajuntament han decretat serveis mínims municipals per a avui 30 de novembre; i també per a l'1 i 2 de desembre amb motiu de la vaga del sector de l'ensenyament públic. 

Des del consistori han xifrat el seguiment de la vaga en un 26,5%.