Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (
FGC) ha engegat una campanya per
reivindicar el patrimoni arquitectònic de les seves estacions de tren. A través de nous plafons informatius amb imatges, es recull la
història de l'estació, tant dels orígens com de l'evolució a través dels anys, posant èmfasi en el seu recorregut arquitectònic.
Aquesta iniciativa "ens ha de portar a
recuperar i compartir la nostra història d'una manera més
directa i atractiva perquè les persones que viatgen amb Ferrocarrils sàpiguen que, a més de viatjar en uns trens segurs, puntuals i moderns, viatgen en uns trens i unes estacions amb història", ha exposat el director general de la companyia
Pere Calvet.
Un ampli ventall d'edificacions de totes les línies del país on se'n troben de
centenàries i que han guanyat premis d'arquitectura, amb altres de més
innovadores que conjuguen el disseny amb la funcionalitat.
I és que aquest any, la companyia catalana ha aprovat el full de ruta
Estratègia del Patrimoni d'FGC amb l'objectiu de millorar la seva preservació, potenciar la seva divulgació i posar-lo en valor per apropar-lo a la ciutadania.
A la línia Barcelona-Vallès, aquests plafons s'han instal·lat a: l'estació de Plaça Catalunya, Provença, Gràcia, Sant Gervasi, Muntaner, Sarrià, Baixador de Vallvidrera, les Planes, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-sol, les Fonts, Terrassa-Rambla, Bellaterra, Universitat Autònoma, Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major.