Treballadors municipals faran vaga per reclamar la fixesa dels seus llocs de treball

Els sindicats rebutgen l'Icetazo i reclamen una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei

Concentració d'interins de Sant Cugat durant la vaga del 18 de juny.
Concentració d'interins de Sant Cugat durant la vaga del 18 de juny. | Anna Mira
Redacció
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:22h
Treballadors municipals se sumaran demà, dimarts 30 de novembre, a la vaga convocada per diversos sindicats al sector públic per rebutjar l'Icetazo i reclamar una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei sense tenir un contracte fix a les administracions públiques

Sota aquestes premisses, les seccions sindicals locals IAC-CATAC i la Intersindical -els dos sindicats majoritaris a l'Ajuntament de Sant Cugat- han anunciat que se sumaran a la vaga i participaran activament. Així doncs, a les 10 h del matí hi haurà una concentració del personal municipal a les portes del consistori vallesà i després es desplaçaran fins a la mobilització de Barcelona a la plaça d'Urquinaona.

La protesta reclama la consolidació de totes les persones en abús de temporalitat -segons els termes establerts pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i una "solució extraordinària a una situació extraordinària". 

Cal apuntar que la mobilització d'aquest sector torna a prendre força perquè durant els propers dies està prevista la votació al Congrés dels Diputats sobre la temporalitat a l'administració. 

A les xarxes socials, els sindicats locals relaten que s'adhereixen a la vaga perquè aquest projecte de llei "no és cap solució", deixa inalterats aspectes molt lesius de l'Icetazo i no suposa una solució legislativa conforme a la jurisprudència comunitària. 
  Lamenten que es parli de places en lloc de persones i critiquen que només es contemplin concursos de mèrits sense oposició pels nomenaments anteriors a l'any 2016. La resta s'hauran de sotmetre a un concurs-oposició; sense garantir-se la continuïtat laboral de "tothom" i amb una "minsa" indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats. 

Des de l'Ajuntament ja han decretat serveis mínims municipals per a demà 30 de novembre; i també per a l'1 i 2 de desembre amb motiu de la vaga del sector de l'ensenyament públic.