treball

Treballadors municipals faran vaga per reclamar la fixesa dels seus llocs de treball

Els sindicats rebutgen l'Icetazo i reclamen una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei

per Redacció, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 16:00 |
Concentració d'interins de Sant Cugat durant la vaga del 18 de juny. | Anna Mira
Treballadors municipals se sumaran demà, dimarts 30 de novembre, a la vaga convocada per diversos sindicats al sector públic per rebutjar l'Icetazo i reclamar una "estabilització real" del personal temporal que porta anys en frau de llei sense tenir un contracte fix a les administracions públiques

Sota aquestes premisses, les seccions sindicals locals IAC-CATAC i la Intersindical -els dos sindicats majoritaris a l'Ajuntament de Sant Cugat- han anunciat que se sumaran a la vaga i participaran activament. Així doncs, a les 10 h del matí hi haurà una concentració del personal municipal a les portes del consistori vallesà i després es desplaçaran fins a la mobilització de Barcelona a la plaça d'Urquinaona.La protesta reclama la consolidació de totes les persones en abús de temporalitat -segons els termes establerts pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i una "solució extraordinària a una situació extraordinària". 


Cal apuntar que la mobilització d'aquest sector torna a prendre força perquè durant els propers dies està prevista la votació al Congrés dels Diputats sobre la temporalitat a l'administració. 

A les xarxes socials, els sindicats locals relaten que s'adhereixen a la vaga perquè aquest projecte de llei "no és cap solució", deixa inalterats aspectes molt lesius de l'Icetazo i no suposa una solució legislativa conforme a la jurisprudència comunitària. 

  Lamenten que es parli de places en lloc de persones i critiquen que només es contemplin concursos de mèrits sense oposició pels nomenaments anteriors a l'any 2016. La resta s'hauran de sotmetre a un concurs-oposició; sense garantir-se la continuïtat laboral de "tothom" i amb una "minsa" indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats. 

Des de l'Ajuntament ja han decretat serveis mínims municipals per a demà 30 de novembre; i també per a l'1 i 2 de desembre amb motiu de la vaga del sector de l'ensenyament públic. 


 

 

Participació