Neix la Politja, el nou ecosistema cooperatiu de Sant Cugat

Una iniciativa que buscarà generar sinergies i projectes empresarials compartits per consolidar l'economia social i solidària de la ciutat

Imatge de la roda de premsa de presentació de la Politja
Imatge de la roda de premsa de presentació de la Politja | Cedida
Sergi Baixas
29 de novembre del 2021

Sant Cugat dona el tret de sortida a l'ecosistema cooperatiu, la Politja. De la mà de les cooperatives d'arquitectura Arqbag i Cíclica, l'agència de comunicació la Sembra, Pol·len Edicions, el taller Jeroni de Moragas, el mitjà de comunicació local elCugatenc i Cal Temerari; aquesta iniciativa buscarà generar sinergies i projectes empresarials compartits per consolidar l'economia social i solidària de la ciutat. 

"No només treballem d'una altra manera, sinó que apostem per l'economia social i solidària com a model transformador i que hem de fer créixer", han explicat des de les entitats i empreses impulsores.

I és que la Politja va començar a caminar l'any 2019 després que es posessin les bases del projecte durant la Fira d'Economia Social de Catalunya (FESC). Dos anys des d'ençà que han servit per incorporar nous actors i "ampliar la mirada". 

Una iniciativa que comparteix valors amb espais com la Xarxa d'Economia Solidària (XES) i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental; però que es diferencia per la promoció de la intercooperació en clau empresarial i no només la pressió política. En l'acte de presentació han reclamat la signatura d'un conveni entre la Politja i l'Ajuntament per obtenir finançament i, a llarg termini, un espai propi o la concreció de les reivindicacions del sector pel que fa a l'habitatge cooperatiu.

Durant els propers dies, la Politja participarà en les següents activitats: Xerrada "Com impulsar a Sant Cugat una comunitat energètica local?" (dijous 16 de desembre); el taller interactiu "Trunix, l'extraterrestre que vsa descobrir la biodiversitat" (dimecres 29 de desembre); un espectacle de contes i clown dinàmic sobre l'aigua com a bé comú i el taller "El Semàfor del Confort; Visibilitzem allò que no veiem!".