Sant Cugat aixeca un mur contra les violències masclistes

La ciutat fa una crida a actuar de forma estructural, preventiva i amb el suport de tota la població

L'alcaldessa Mireia Ingla posa el seu maó per aixecar el mur contra les violències masclistes
L'alcaldessa Mireia Ingla posa el seu maó per aixecar el mur contra les violències masclistes | Ajuntament de Sant Cugat / Localpres
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:19h

Sant Cugat aixeca un mur contra les violències masclistes pel Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones (25-N). En un emotiu acte institucional al Celler Modernista -acompanyat de la música reivindicativa del grup santcugatenc Associació eclíptiques-, totes les formacions polítiques del consistori s'han conjurat per acabar amb aquesta "xacra". 


També s'ha reivindicat les reformes en el Codi Penal on es comencen a recollir les noves formes de violència -tant físiques com psicològiques- i en nous àmbits com la violència obstètrica, la vicària, la digital i la sexual-reproductiva.

Malgrat que s'està avançant en la seva identificació i visibilització, reconeixen que encara queda un "llarg camí" en la conscienciació social; especialment entre el gènere masculí. Amb el lema "No esteu soles", s'insta a emfatitzar totes aquelles accions individuals i comunitàries que demostren compromís i implicació i donen força a les supervivents d'aquestes violències. 

Davant de tot plegat, s'ha fet una crida a actuar de forma estructural, preventiva i que compti amb tota la població i territoris. "Només teixint aliances i complicitats podem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i col·lectius oprimits d'aquesta societat".

Una vegada acabat de llegir el manifest, s'ha convidat a tots els assistents a aixecar un mur per barrar el pas a les violències masclistes amb maons de color lila.