Gibert relata el seu testimoni com a observadora internacional a les eleccions de Veneçuela

La tinència d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat havia estat convidada pel "Consejo Nacional Electoral" del propi país llatinoamericà

La cupaire Núria Gibert a Veneçuela
La cupaire Núria Gibert a Veneçuela | TW
S.B.
24 de novembre del 2021

"Veneçuela sap que el món la mira i és exemplar en l'esforç que posa per a explicar-se amb total transparència". Aquest passat cap de setmana, Núria Gibert va volar al país llatinoamericà per exercir d'Observadora Internacional en el transcurs de les eleccions municipals i regionals. La cupaire va ser convidada pel "Consejo Nacional Electoral"; la institució pública que s'encarrega de garantir i vetllar pel compliment dels principis constitucionals. 

Gibert destaca que els comicis es van desenvolupar "sense cap incidència" durant la seva tasca de veedoria (inspecció i observació) sobre si el procés electoral s'estava duent a terme amb garanties. Una tasca que van realitzar conjuntament amb desenes de representants d'organitzacions, d'ONG, de parlamentaris, europarlamentaris i regidors d'arreu del món. 

La tinència d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat reivindica que "només els veneçolans decideixen el seu destí. Malgrat bloquejos i assetjaments indignes". "Un poble digne que no està disposat a subordinar la seva sobirania i legitimitat en ningú", remarca assenyalant que ha estat un honor contribuir.