Remei Gómez es postula com a alcaldable de PDECat-Convergents a Sant Cugat pel 2023

La candidata, amb un marcat perfil econòmic, buscarà que el "catalanisme de centre moderat" torni a trepitjar el consistori vallesà

Remei Gómez serà la candidata del PDECat a l'alcaldia de Sant Cugat
Remei Gómez serà la candidata del PDECat a l'alcaldia de Sant Cugat | Cedida
23 de novembre del 2021
Actualitzat el 24 de novembre a les 14:22h

Remei Gómez Pérez es mostra partícip d'esdevenir l'alcaldable a Sant Cugat del futur espai polític de consens que s'està cuinant entre el PDECAT, Convergents, Lliure i la Lliga Democràtica, entre d'altres. Una candidatura que, com ella mateixa explica, restaria subjecte a una convocatòria de primàries o d'una ratificació definitiva. Es tractaria d'un oferiment que, segons ha pogut saber NacióSantCugat i reitera Gómez, provenia tant de les files del PDECat com de Convergents.

Tot i això, una vegada publicada la notícia, la secretària general del PDECat s'ha posat en contacte amb aquest diari. Àngels Chacón ha apuntat que en cap moment hi ha hagut una proposta ni oferiment "en ferm" a Gómez ni des de la direcció general del partit ni des de l'agrupació local de Sant Cugat. "Les candidatures encara no s'han debatut", ha afirmat assenyalant que s'han de respectar i complir els seus estatuts d'elecció de candidat. Malgrat reconèixer que el seu nom "havia sonat" -i sense "descartar-la" de la taula-, reitera que qualsevol altre plantejament més enllà d'això està basat en "rumorologies". Per altra banda, destaca que en qualsevol cas tampoc seria la candidata de PDECat-Convergents perquè actualment s'estan acabant d'ultimar les fórmules per a la creació d'aquest nou espai polític que traspassi les sigles dels partits preexistents.  

Gómez, amb un marcat perfil econòmic i que s'autodefineix com a liberal i catalanista de centre moderat, es veu preparada per assumir el repte. Explica que apostaran per recuperar la ciutat win-win del passat que en els darrers anys ha entrat en un pejoratiu "estat de deixadesa i de lentitud burocràtica". "Volem tornar a col·locar el nom de Sant Cugat a Europa i reactivar l'economia local", exposa. "La lluita per la independència, ara no toca. Hi ha altres prioritats on dedicar els esforços", ha reivindicat. 

També es mostra convençuda de les seves opcions d'entrar al consistori i esdevenir representant d'aquell sector de la població que ha quedat "orfe" amb el marc polític actual. "A Sant Cugat tenim un bon nínxol de potencial votant", apunta explicant que durant els pròxims mesos treballaran per apel·lar-los. Pel que fa a una possible aliança de futur amb Junts, defensa que encara tot és molt precipitat i que, en definitiva, acabarà depenent del programa i candidat que acabin presentant de les seves primàries particulars. 

I és que el bastió convergent santcugatenc ha patit les conseqüències dels canvis de sigles fruit de les batalles d'àmbit nacional; mentre que la papereta de CiU al consistori vallesà s'ha acabat replegant majoritàriament en Junts. No obstant això, l'antic espectre convergent no es rendeix i mirarà de recuperar el votant apel·lant a les figures dels exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa.

Qui és Remei Gómez?
Gómez és la directora general de la companyia IGS TOD Training, especialitzada en la formació de persones per a la transformació d'empreses, i també propietària de l'empresa del sector de les telecomunicacions Cat Serveis s.XXI enfocada en màrqueting, externalització de processos de negoci i gestió de canals de comunicació tradicionals i digitals. 

Tot i que ara s'emmarca en un perfil d'independent, Gómez va ser membre de CiU i excandidata a la presidència de l'EMD de Bellaterra a les eleccions municipals de 2015. Una de les seves reivindicacions més importants va ser la independència i posterior integració d'aquesta urbanització de Cerdanyola al terme municipal de Sant Cugat. També va ser proposada per Germà Gordó com a candidata al Senat l'any 2019. 

Aquell mateix any, la candidatura unitària de Carles Toda que aglutinava Units per Avançar, Convergents i Lliures tan sols van aconseguir un total de 1.192 vots; un resultat que els deixava fora del consistori enfront dels 12.144 de Junts. No obstant això, a les eleccions a la Generalitat d'aquest febrer de 2021, el PDECat va tornar a treure el cap arreplegant el 5,73% dels vots a la ciutat i sumant més de 2.400 vots. Superar el 5% els donaria entrada a l'ajuntament, ara governat per ERC en coalició amb la CUP i el PSC. La carrera per tornar a tenir presència al consistori només ha fet que començar.