El «Clean-up Day» de Sol i Aire: 600 quilos de deixalles menys a Collserola

Els veïns de la urbanització de Collserola s'organitzen de manera comunitària per netejar el bosc

Imatge de la jornada d'aquest cap de setmana a Sol i Aire
Imatge de la jornada d'aquest cap de setmana a Sol i Aire | Cedida
23 de novembre del 2021

La comunitat de la urbanització de Sol i Aire (Sant Cugat) torna a demostrar ser un exemple de la mirada responsable de l'autoprotecció. Aquest cap de setmana, el veïnat de l'enclavament ubicat enmig de Collserola s'ha organitzat per netejar el bosc just en l'efemèride de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus. 

El resultat? Prop de 600 quilos de deixalles que inclouen restes de runa, vuit rodes de cotxe, dues de camió, llaunes, mascaretes... Una desena de grups es van repartir per l'entorn en una tasca que "enforteix el treball comunitari en un ambient de cohesió i col·laboració". 

Sota el lema "El canvi comença per cada petita acció", la presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire, Carolina Oliva, considera que aquest tipus d'iniciatives tan visibles ajuden a "motivar a la ciutadania a què s'impliquin en la cura del nostre entorn".

Oliva alerta de l'existència de l'incivisme i d'abocadors de runa il·legals. Per aquest motiu, fa una crida a les institucions per treballar conjuntament en aquests punts i tenir-los controlats. En aquesta línia, també ha volgut agrair a l'Ajuntament de Sant Cugat i al Consorci del Parc Natural de Collserola la seva col·laboració i la dotació de recursos per fer-ho possible. "Accions conjuntes com aquesta tenen un benefici directe en el parc i creiem com a parts implicades hem de treballar conjuntament pel bé de l'entorn", ha remarcat la santcugatenca.