ENQUESTA | Estàs d'acord amb la prohibició a la Policia Local d'entrar armats a les escoles?

Topada entre el govern de Sant Cugat i els agents del cos municipal per la nova ordre als agents

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla
L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla | Adrià Costa
S.B.
23 de novembre del 2021

El govern de Sant Cugat fa uns dies va aprovar una nova ordre que va causar certa polèmica a les files del cos de la Policia Local. A partir d'ara, els agents no podran entrar les seves armes reglamentàries als centres educatius de la ciutat. Una decisió que neix del mandat d'una "reflexió col·lectiva com a societat" que es va escenificar la setmana passada a la Casa de Cultura per part de diversos col·lectius en el marc de la campanya "Desmilitaritzem l'Educació".

"Dur una arma a l'interior d'una escola no aporta res en la transmissió dels valors que proporcionen els agents dels cossos de seguretat en les seves activitats educatives", afirmava l'alcaldessa Mireia Ingla mentre reivindicava la "decisió política" presa. Un dictamen que, assegura, no interfereix en l'exercici de la feina dels treballadors públics i que en cap moment s'ha fet amb "mala intenció" ni amb la voluntat de generar conflicte. "Era quelcom anacrònic i no tenia cap sentit mantenir-ho", sentenciava la republicana.

Des del cos municipal no ho tenen clar i alerten que el nou requeriment els afecta directament des del punt de vista logístic perquè hauran de deixar l'arma a la comissaria i estar momentàniament desprotegits. A més, critiquen que l'ordre s'hagués pres "sense tenir en compte el punt de vista tècnic del sector professional" i els va saber greu que s'assabentessin a través dels mitjans de comunicació. "No entendrem ni acceptarem mai que limiteu els complements per als quals entrenem i examinem periòdicament", exposava el principal sindicat dels agents.

I tu, què en penses? Vota i participa a l’enquesta de NacióSantCugat