Les «pomes podrides» sacsegen les relacions del govern i les entitats veïnals de Valldoreix

En un comunicat, les associacions de veïns denuncien falta d'empatia, discrecionalitat i errors greus a l'administració local de l'EMD

Imatge de la bandera de Valldoreix
Imatge de la bandera de Valldoreix | Cedida
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:29h

Les entitats veïnals de Valldoreix s'uneixen per denunciar el "tarannà" de l'àmbit tècnic i urbanístic de l'EMD. En un comunicat conjunt i tal com ha pogut constatar NacióSantCugat, l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, els col·lectius veïnals representants de la Colònia Montserrat i els veïns de l'Avinguda Baixador han carregat contra l'administració local pel "malestar" davant de la resposta infructífera del president Puig arran d'un article d'opinió publicat al mitjà local TOT. 

Tot va començar quan, en un contundent text titulat "Pomes podrides", la vicepresidenta de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, Neus José, criticava com dues o tres persones -polítiques i tècniques- podien ser capaces d'"embrutar el prestigi" de l'EMD perquè, segons diuen, "no atenen a raons" i tiren endavant projectes "mal plantejats". Uns "personatges indesitjables" que l'únic que fan és "erosionar" la institució i "produir despesa municipal, desgast i perjudicis a la societat civil". 

Aquest article va provocar la sortida aferrissada del president Puig. En un nou article de resposta, el líder de Junts per Valldoreix denunciava que s'havia criticat de manera "desmesurada i insultant" les actuacions dels serveis tècnics de la Casa de la Vila mentre que, alhora, lamentava que s'estigués posant en dubte la gestió política que s'està duent a terme en els diferents projectes i obres que s'executen a dia d'avui a Valldoreix. "Es poden dir i fer les coses de moltes maneres, però sempre sense transgredir la línia del respecte", remarcava Puig. Davant del text, des del govern de l'EMD havien demanat una rectificació pública per part de l'entitat veïnal, ja que amb aquestes declaracions "s'estava erosionant l'ambient de concòrdia que sempre ha imperat la Vila". Una petició a la qual s'han negat en rodó. 

Davant d'aquesta polèmica a través d'articles d'opinió, les entitats veïnals valldoreixenques han acabat emetent un comunicat on denuncien la falta d'empatia del govern -ja que no s'enfronta a la "reconeguda mala gestió tècnica"-; i la discrecionalitat per "casos fragants de canvis de criteri injustificats" on es concedeixen llicències per edificar a alguns veïns mentre que al mateix temps se'n deneguen a d'altres que es troben en les mateixes condicions. A més a més, carreguen contra errors greus per enderrocaments de construccions catalogades del patrimoni de la Vila i apunten directament a "il·legalitats", com en el cas de les obres que va fer el propi cap d'Urbanisme a casa seva sense les llicències pertinents. 

Per això, i enfront d'aquesta "indefensió evident", les entitats continuaran posant "negre sobre blanc" a totes les irregularitats que succeeixin mentre no s'aconsegueixi canviar les "mil i una nits de malsons que pateixen els veïns".
 

Comunicat Signat Per Les Associacions de Veïns de Valldoreix by Sergi Baixas on Scribd