Farmacèutiques santcugatenques formen adolescents en l'ús adequat dels medicaments

La campanya "Coneix-me: comprèn el medicament i descobreix al farmacèutic" ha arribat a la ciutat

Montse Moral, en una sessió formativa al col·legi Europa
Montse Moral, en una sessió formativa al col·legi Europa | Cedida
Sergi Baixas
22 de novembre del 2021

La campanya "Coneix-me: comprèn el medicament i descobreix al farmacèutic" ha arribat a Sant Cugat. Una iniciativa que té com a objectiu la formació dels adolescents en l'ús correcte dels medicaments donat el desconeixement general de la població. En aquest sentit, insisteixen a abordar aquesta problemàtica des de l'edat primerenca com a part del procés educatiu del jovent. 

Així doncs, des de la Societat Espanyola de la Farmàcia Clínia, Familiar i Comunitària (SEFAC), s'imparteixen aquests cursos formatius a alumnes de 4rt ESO i 1r de Batxillerat d'arreu del país des del voluntariat.

Aquestes sessions aborden aspectes com: el benefici/risc dels medicaments; formes farmacèutiques; compliment del tractament; conservació dels medicaments; automedicació responsable; missatges i símbols de l'envàs; com interpretar un prospecte; i reciclatge dels medicaments. 

El primer centre educatiu del municipi que ha gaudit d'aquesta formació -de la mà de les farmacèutiques santcugatenques Vanesa Muñoz i Montse Moral- ha estat el col·legi Europa; tot i que hi ha la voluntat que s'organitzi en més centres i instituts de la ciutat.