La cupaire Núria Gibert, observadora internacional a les eleccions municipals de Veneçuela

La tinència d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat ha estat convidada pel "Consejo Nacional Electoral" del propi país llatinoamericà

Núria Gibert, presidenta del grup municipal de la CUP-CC a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Núria Gibert, presidenta del grup municipal de la CUP-CC a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
S.B.
19 de novembre del 2021

Núria Gibert volarà aviat cap a Veneçuela per estar present a les eleccions municipals del país d'aquest diumenge 21 de novembre com a Observadora Internacional. Ho farà acompanyada de la també cupaire Sylvia Barragan -regidora a l'oposició de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners-, convidades pel "Consejo Nacional Electoral"; la institució pública que s'encarrega de garantir i vetllar pel compliment dels principis constitucionals.

Les dues s'encarregaran de fer la veedoria (inspecció i observació) de si el procés electoral s'està duent a terme amb garanties i, posteriorment, elaborar un informe del desenvolupament d'aquests comicis. Una tasca que faran conjuntament amb desenes de representants d'organitzacions, d'ONG, de parlamentaris, europarlamentaris i regidors d'arreu del món. 

"La nostra funció és fer d’observadores sobre si el procés electoral es desenvolupa amb garanties. No tenim cap objectiu concret ni cap posicionament, el que volem és ser el més neutrals possible", ha exposat la tinència d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat. "Venim a seguir de prop les eleccions d’un país que és castigat pels poders econòmics, financers i polítics dels EUA i de bona part del món. Segueixen amb el projecte de socialisme i que malden per les dificultats que se’ls hi estan imposant", ha reivindicat Gibert.