Sant Cugat aposta per un Nadal de normalitat amb més llums que mai

Tot i això, la despesa d'enguany en llums de l'Ajuntament suposa un 45% menys respecte a l'any anterior

L'Ajuntament de Sant Cugat ornamentarà amb llums 120 arbres més que l'any passat
L'Ajuntament de Sant Cugat ornamentarà amb llums 120 arbres més que l'any passat | Jordi Garcia / Localpres
18 de novembre del 2021

Sant Cugat tornarà a celebrar un Nadal de "normalitat" després de la pandèmia. Enguany, i després que l'any passat totes les activitats al voltant d'aquesta festivitat estiguessin fortament subjectes al virus, l'Ajuntament recuperarà la majoria d'elles en el seu format original amb l'objectiu de celebrar una "gran festa de retrobament" amb les mínimes restriccions possibles. 

En aquest sentit, la Fira de Nadal i la Fira de Reis recuperaran el nombre de paradetes de les edicions prepandèmia i el tradicional Trenet de Nadal tornarà a rodar pels carrers de la ciutat. A més, el proper dimarts 30 de novembre a les 18 h se celebrarà l'encesa de les llums de Nadal a la plaça d'Octavià amb un espectacle de la companyia de dansa urbana Brodas Bros. Un show ple de ritme que s'acompanyarà d'una xocolatada

"Tenim ganes de tornar a veure la plaça d'Octavià plena de gent i engalanada de Nadal. Aquesta festa serà, de ben segur, un moment de retrobada especial que esperem gaudir plenament i de forma festiva", ha relatat la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona

Més llum que mai

Sant Cugat comptarà aquest Nadal amb un total de 347.066 punts de llum distribuïts per tots els barris de la ciutat. Durant els propers dies s'abillaran els carrers i fanals de la ciutat amb 300 motius nadalencs -50 nous-; 200 arbres ornamentats amb tires de cordó LED -120 més que l'any passat-; i 11 figures 3D de gran volum -5 més-. En total, els punts de llum s'incrementen en un 39,82% respecte de l'any 2020. 

Tot i això, la despesa en aquesta partida valorada en més de 96.000 euros, experimentarà una reducció de més del 45%. Aquest fet es deu al fet que el consistori està amortitzant les llums comprades en anys anteriors, malgrat les noves adquisicions i l'ampliació del radi d'acció. 

Respecte a la situació d'emergència climàtica i energètica que està vivint el país i la contradicció que suposa preveure instal·lar més llums que mai, el regidor de Serveis Urbans José Gallardo apunta que s'ha de trobar l'"equilibri" i donar resposta a una demanda ciutadana que reclama més llums de Nadal que, alhora, donarà suport al comerç local

Cal assenyalar que tots els elements de les noves garlandes estan realitzats amb material reciclable i biodegradable; i que tots els punts de llum són de baix consum amb el sistema d'il·luminació LED. 

Torna el Trenet i les Fires

Després d'un any de parèntesi, el Trenet de Nadal tornarà a rodar pels carrers de Sant Cugat. El vehicle nadalenc funcionarà del 3 de desembre al 5 de gener amb el punt de sortida ubicat a la plaça d'Octavià. Per accedir-hi s'haurà de presentar un tiquet de compra d'un establiment de Sant Cugat d'un import mínim de 5 euros. Els menors de 14 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult i no necessitaran més tiquets. 

Els horaris seran de 17 a 20 h del 3 al 23 de desembre, excepte caps de setmana que també funcionarà al matí d'11 a 14 h-. Un horari de matins que a partir del 24 de desembre també s'allargarà fins al 4 de gener. Els dies 25 i 26 de desembre i l'1 i 5 de gener no funcionarà. 
 
Per altra banda, enguany s'instal·laran 12 casetes de Fira de Nadal i 14 carpes d'Artesans a tots els barris de la ciutat a més d'una setantena casetes per la Fira de Reis. A més a més, també es recuperaran els tions que s'ubicaran a la plaça de Can Quitèria, a la plaça de la Vila i al Turó de Can Mates.