Puigdemont retreu el bloqueig d'ERC Sant Cugat en la declaració de persona non grata a Llarena: «No ho entenc»

L'expresident a l'exili exposa que aquest és el magistrat del Tribunal Suprem que "ens persegueix per haver fet l'1-O i haver declarat la independència"

Carles Puigdemont, en una concentració davant l'Eurocambra per l'1-O
Carles Puigdemont, en una concentració davant l'Eurocambra per l'1-O | ACN
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:43h

Polèmica nacional pel sentit de vot d'ERC durant el ple ordinari d'aquest dilluns en la moció per declarar al magistrat Pablo Llarena persona non grata a Sant Cugat. Mentre que JxSTC -formació que va presentar la moció- i la CUP van votar-hi a favor; els vots d'ERC, PSC, CS i d'una regidora no-adscrita, van aconseguir tombar aquest punt d'un text que reclamava condemnar la repressió de l'Estat espanyol des del consistori vallesà.

Una decisió que ha travessat les fronteres de l'estricte municipalisme arribant inclús a Bèlgica. Des de l'exili, l'expresident Carles Puigdemont se n'ha fet creus. "Aquest Llarena és el mateix que ens persegueix per haver fet el referèndum de l’1 d’octubre i haver declarat la independència. És el mateix que és guardonat per la fundació ultra Villacisneros precisament per aquests mèrits. Senzillament, no ho entenc", ha carregat en una piulada.
  Una línia que també ha seguit el seu cap d'oficina i també santcugatenc Josep Lluís Alay, que s'enfronta a tres anys de presó i disset d'inhabilitació. "Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que ens persegueix dia i nit", relata. "Vergonya és poc", ha sentenciat.  Davant d'aquestes crítiques i centenars d'usuaris retraient la decisió dels republicans, la regidora d'ERC Sant Cugat Alba Gordó ha sortit a defensar el sentit de vot de la formació local contestant a Puigdemont: "La gent d'ERC perseguim la independència, no la venjança".