La desafortunada i misteriosa intervenció a cop de ciment als absis del Monestir serà retirada

L'Ajuntament de Sant Cugat exposa que està previst recuperar la imatge històrica dels absis durant l'any 2022

Imatge de la desafortunada restauració
Imatge de la desafortunada restauració | Sergi Baixas
01 de desembre del 2021
Actualitzat el 02 de desembre a les 10:14h

Fa uns anys, els absis del Monestir de Sant Cugat van ser víctimes d'un nyap misteriós que es va fer a cop de ciment sobre les parets de l'edificació del segle IX. La setmana passada, una usuària a Twitter destacava aquest episodi com a "un bon exemple de restauració destructiva i desintegrada" del patrimoni històric local
  Una crítica que va ser resposta ràpidament per l'Ajuntament de Sant Cugat. "Efectivament es tracta d'una desafortunada intervenció feta fa anys", van reconèixer des de l'administració local. Una "intervenció" que, a preguntes d'aquest mitjà, no s'ha obtingut resposta concisa més enllà de rumorologies de quan, ni com, ni qui va ser el responsable dels fets. S'especula que hauria estat al voltant del 2010 malgrat no haver-hi registres oficials; per tant, feta fora del control de les administracions públiques.

Sigui com sigui, des del consistori han avançat que les obres que es faran durant el 2022  -amb la restauració parcial de les façanes de l'església- també es contempla la retirada d'aquest pegot de ciment per recuperar la imatge històrica dels absis.