Llevantada

Ingla: «Sant Cugat ha sobreviscut al temporal de forma molt notable»

L'Ajuntament ha atés més de 200 incidències causades des de l'inici del temporal

per Sergi Baixas , Sant Cugat, 23 de gener de 2020 a les 18:45 |
L'Ajuntament ha atés més de 200 incidències causades des de l'inici del temporal | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ventcat i Inuncat, desactivats. Sant Cugat respira tranquil·la després d'haver superat el temporal Glòria que ha causat multitud d'incidències tant en àmbit local com a la resta del país. En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, acompanyada dels regidors de Serveis Urbans i de Seguretat Ciutadana i Via Pública, José Gallardo i Francesc Carol respectivament, han comparegut aquesta tarda en una roda de premsa per valorar l'impacte de la llevantada a la ciutat.

Des de la matinada de dilluns 20 de gener, l'Ajuntament ha atés més de 200 incidències relacionades amb les fortes ràfegues de vent i pluges intenses. D'aquestes, 88 han tingut a veure amb l'arbrat -arbres i branques caigudes- que han causat diverses afectacions a la via pública. La resta, més d'un centenar, han estat incidències relacionades amb el mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. Afortunadament, al municipi vallesà no s'ha hagut de lamentar cap dany personal durant el transcurs de la llevantada.


Pel que fa a les afectacions al subministrament elèctric, Endesa ha confirmat al consistori que a hores d'ara encara hi ha 18 incidències de "baixa tensió" que afecten a un total de 110 abonats. Destacar que els barris més castigats han estat els de Sol i Aire i Mas Fortuny que aquests darrers dies s'han quedat moltes hores sense electricitat.

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla ha volgut enviar tot el suport als municipis del nord i sud del país que han estat els territoris més castigats pel temporal Glòria amb "unes imatges que costen d'oblidar". Ingla ha recalcat que durant els dies de la llevantada hi ha hagut "reunions permanents" amb el Comitè d'Emergència Municipal (CECOPAL) per estar al corrent de la situació i anar actualitzant les decisions. L'última, aixecar la suspensió de les activitats municipals a l'aire lliure.


Tanmateix, l'alcaldessa també ha volgut agrair amb "contundència" la feina feta pels tècnics del consistori, cossos de seguretat, serveis de neteja, brigades d'obres i de les empreses particulars que han prestat un servei a l'Ajuntament durant aquests últims dies.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans José Gallardo ha destacat que la majoria d'arbres afectats han estat pins i que, en aquest sentit, en el procés de replantació dels arbres caiguts a la via pública, se supliran per altres espècies del mediterrani que "s'adaptin" i "aguantin millor els temporals". Gallardo també ha volgut recordar que durant l'any 2020 hi ha una proposta sobre la taula per dur a terme una replantació de gairebé un miler d'arbres arreu del municipi.

 

Participació