Ciutat

Revifa el debat de les armes en l'educació: la Policia Local ja no podrà entrar pistoles a les escoles

Els agents del cos policial lamenten que la decisió s'hagi pres sense consultar-los ni tenir-los en compte

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 12:44 |
Policia Local de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fa una setmana, la coordinadora d'AFES de Sant Cugat va reclamar a l'Ajuntament que deixés d'oferir activitats educatives impartides per agents armats dels cossos de seguretat; ja fossin membres de la Policia Local com de Mossos d'Esquadra. Així doncs, es reclamava que activitats com el taller "Educació per a la mobilitat segura" del Pla de Dinamització Educativa Municipal, les impartissin persones amb acreditació i expertesa i sense armes.

Segons la coordinadora, que les armes entrin a les aules contradiu els Projectes educatius dels centres (PEC) i topa amb el nomenament de l'economista i pedagog Arcadi Oliveres com a activista per la pau. Una petició que va comptar amb el suport de la presidenta del Consell català de foment de la Pau, l’exdiputada Gabriela Serra; l’exconseller i doctor en relacions internacionals, Raül Romeva; i Jordi Muñoz, representant de la campanya Desmilitaritzem l’Educació.


Poques hores després d'aquesta petició en un acte a la Casa de Cultura, l'alcaldessa va anunciar a través de les xarxes socials que d'ara endavant la Policia Local entrarà als centres educatius de la ciutat sense armes. "Banalitzar les armes té uns costos i entrar-les a les escoles comporta un risc", va asseverar la republicana agraint el compromís i la campanya de conscienciació feta. 
 

Crítiques des de la Policia LocalTot i això aquest anunci no va ser aplaudit per tothom i es van aixecar crítiques, entre d'altres, des del propi Sindicat de Funcionaris de Policia de Sant Cugat (SFP). La secció local ha denunciat que la decisió s'hagi pres "sense tenir en compte el punt de vista tècnic del sector professional afectat" i lamenten que s'hagin assabentat a través dels mitjans de comunicació. 

El cos municipal recorda que l'alerta antiterrorista al país continua sent de nivell 4 de 5 i que, en la mateixa línia, "la seguretat dels vostres fills és i serà la nostra prioritat número 1". En aquest sentit i per dur a terme aquesta feina, exposen que "no entendrem ni acceptarem mai que limiteu els complements per als quals entrenem i examinem periòdicament". 

   

 

Participació