Revifa el debat de les armes en l'educació: la Policia Local ja no podrà entrar pistoles a les escoles

Els agents del cos policial lamenten que la decisió s'hagi pres sense consultar-los ni tenir-los en compte

Policia Local de Sant Cugat
Policia Local de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
S.B.
15 de novembre del 2021

Fa una setmana, la coordinadora d'AFES de Sant Cugat va reclamar a l'Ajuntament que deixés d'oferir activitats educatives impartides per agents armats dels cossos de seguretat; ja fossin membres de la Policia Local com de Mossos d'Esquadra. Així doncs, es reclamava que activitats com el taller "Educació per a la mobilitat segura" del Pla de Dinamització Educativa Municipal, les impartissin persones amb acreditació i expertesa i sense armes.

Segons la coordinadora, que les armes entrin a les aules contradiu els Projectes educatius dels centres (PEC) i topa amb el nomenament de l'economista i pedagog Arcadi Oliveres com a activista per la pau. Una petició que va comptar amb el suport de la presidenta del Consell català de foment de la Pau, l’exdiputada Gabriela Serra; l’exconseller i doctor en relacions internacionals, Raül Romeva; i Jordi Muñoz, representant de la campanya Desmilitaritzem l’Educació.

Poques hores després d'aquesta petició en un acte a la Casa de Cultura, l'alcaldessa va anunciar a través de les xarxes socials que d'ara endavant la Policia Local entrarà als centres educatius de la ciutat sense armes. "Banalitzar les armes té uns costos i entrar-les a les escoles comporta un risc", va asseverar la republicana agraint el compromís i la campanya de conscienciació feta.