Nou projecte d'habitatge assequible per als joves de Sant Cugat

L'Ajuntament aprovarà la modificació del planejament per construir al voltant de cinquanta pisos de lloguer per a joves

L'àmbit està delimitat pels carrers Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l’avinguda de Villadelprat
L'àmbit està delimitat pels carrers Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l’avinguda de Villadelprat | GSV
Sergi Baixas
15 de novembre del 2021

Nou projecte d'Habitatge de Protecció Oficial a Sant Cugat. El govern aprovarà aquesta tarda durant el ple ordinari de novembre una modificació inicial de planejament per possibilitar la "materialització de polítiques municipals en matèria d'habitatge" i aixecar quatre edificis "amb volumetria semblant de l'entorn" que puguin acollir fins a un màxim de 56 pisos destinats per al lloguer social de joves. 

Aquesta parcel·la s'ubica a pocs metres de l'estació de FGC de Valldoreix; entre els carrers Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l'avinguda de Villadelprat. El canvi de qualificació dels terrenys -ara de propietat municipal a través d'un conveni amb el Bisbat de Terrassa- permetrà rebatejar-los com a equipaments comunitaris d'allotjament dotacional. Una modificació que obrirà aquests futurs habitatges a una "tipologia més diversa, més funcional i més adaptable a les necessitats de residència temporal dels diversos col·lectius en situació de risc d'exclusió residencial i d'emergència social".

L'emplaçament ja estava previst en el Pla Promusa 2030, però era necessària aquesta prèvia modificació del planejament que avui rebrà la primera llum verda. Actualment, l'equip de govern està en contactes amb l'Incasòl perquè l'administració de la Generalitat desenvolupi l'edificació i Promusa s'encarregui de la futura gestió. La previsió és que els nous edificis estiguin llestos en un període de 3 anys.