Augmenta a 469 la xifra de persones confinades pel macrobrot en una escola de Sant Cugat

El Pureza de María és el centre amb més alumnes confinats de Catalunya

L'escola compta amb més d'una vintena de classes aïllades.
L'escola compta amb més d'una vintena de classes aïllades. | Pureza de María
M.S.
11 de novembre del 2021
Actualitzat el 12 de novembre a les 12:13h
NacióSantCugat es feia ressò aquest dimarts d'un macrobrot que afecta l'escola concertada Pureza de María, situada al carrer de Mercè Vilaret de Sant Cugat. Aleshores, 447 persones es trobaven en quarantena, 339 dels quals alumnes i vuit professors, per 41 positius en 10 dies.

Ara, però després de l'última actualització de dades, el centre compta ja amb 469 persones confinades al seu domicili, i és que el nombre de positius de Covid-19 ha passat a ser de 68, 27 més que fa 48 hores. Entre les persones contagiades s'hi troben cinc professors. Tal com va anunciar l'alcaldessa, Mireia Ingla, la majoria son asimptomàtics

Tal com va poder saber aquest mitjà, més d'una vintena de classes troba aïllada i fent lliçons telemàtiques, entre les quals les 18 aules dels sis cursos de primària, que es troben totes en quarantena. Aquestes xifres converteixen el centre en l'escola de Catalunya amb més persones confinades per Covid-19 en l'actualitat.

El protocol de Salut permet a les persones immunitzades -o bé per vacunació o bé per haver contret la malaltia anteriorment- fer vida normal en cas de ser contactes de positius. D'aquesta manera, si un grup és aïllat en la totalitat, significa que la gran majoria dels contactes estrets no son considerats immunes o fins i tot, que no hi ha cap immune.