1 de 10
Educació

El grau en Direcció d'Empreses i Intel·ligència artificial, una realitat a ESADE el curs vinent

Tindrà una durada de cinc anys amb lliçons de negocis, màrqueting, programació i estadística, entre d'altres

Façana exterior de la facultat d'ESADE a Sant Cugat del Vallès | Europa Press
per Redacció, Sant Cugat, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 12:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ESADE impartirà, a partir del curs 2022-2023, un doble grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i Intel·ligència Artificial al campus de Sant Cugat del Vallès. La llicenciatura serà de cinc anys i cobrià la demanda emergent de talents en els dos àmbits. És un grau destinat a estudiants de perfil STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

En consonància amb aquest anunci, el director de l'escola de negocis, Koldo Echebarria, pronostica que en els pròxims 10 anys "hi haurà més canvis en l'educació que en els darrers 30" per omplir nous perfils professionals. Algunes de les sortides al món laboral d'aquest doble grau son els càrrecs executius en empreses d'alta tecnologia i startups, direcció en sistemes d'informació, innovació, gestió tecnològica o transformació digital en empreses de diversos sectors.


A partir del primer curs, els alumnes consolidaran els coneixements ja existents amb assignatures de programació, aprenentatge automàtic, teoria de la informació estadística, màrqueting, finances i economia, entre d'altres. També inclourà programes d'intercanvi internacional. El centre, avui en dia, compta amb un 66% d'estudiants estrangers.

Actualment, ESADE compta amb 1.800 estudiants, xifra que suposa un increment del 5% respecte a l'any passat i del 20% respecte al curs de la pandèmia. La Covid-19, a més, ha permès avançar en els recursos tecnològics, però ha fet endarrerir altres objectius del centre, com era la recerca i obertura d'una nova seu a Madrid.


El context sanitari ha fet que l'escola de negocis pogués avançar en alguns objectius del pla, com l'avanç tecnològic, del qual ja s'han complert en el primer any, mentre n'ha fet endarrerir d'altres, com la recerca d'una nova seu a Madrid. Tot i això, entre el 2020 i el 2021, l'escola ha aconseguit uns ingressos de 106 milions d'euros, per sobre dels 101 de l'exercici anterior.
 

 

Participació