Cs «no comptarà» amb Fernández-Jordán després d'abandonar el partit i aferrar-se a l'acta de regidora

La formació local lamenta que l'exregidora taronja no retorni l'acta després d'estripar el carnet

Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat
Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat | Adrià Costa
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:57h

Nou regidor no-adscrit al plenari de Sant Cugat. Munia Fernández-Jordán ha oficialitzat la petició a la secretària-interventora per formalitzar durant proper ple la marxa de Cs i la seva intenció de mantenir la regidoria com a representant no adscrita. Una situació que no és estranya al consistori vallesà havent-se produït durant els darrers anys en diversos casos: Bruno de Salvador (PP), Xavier Cortés (CiU) o Dimitri Defranc (CUP-PC). En el cas de Ramon Piqué (CUP-PC) -per motius personals- i Josep Llibreria i Sílvia Solanelles (JxSTC) -per discrepàncies polítiques- van optar per entregar directament la regidoria a la seva formació en marxar del consistori.

Ara ha arribat el torn de Cs. L'exregidora taronja feia mesos que topava amb la direcció nacional que el partit havia emprès després de la marxa d'Albert Rivera i, finalment, ha fet el pas. "No ens va sorprendre; estava molt decebuda amb la gestió que s'estava fent del partit en l’àmbit nacional", explica el portaveu santcugatenc Aldo Ciprian en declaracions a NacióSantCugat.

"És la seva decisió i la respectem. Nosaltres no hem tingut mai cap problema amb ella durant els sis anys de representació local. Al contrari, ha estat molt bona companya", remarca el líder taronja. No obstant això, reconeixen que estan "descontents" amb l'aferrissamentde l'acta de la regidoria. "Desgraciadament l'acta pertany a les persones tot i que en el sistema actual es voti a partits. Hem demanat que ens retornés l'acta perquè la següent persona a les nostres llistes assumís el càrrec, però s'ha negat rotundament", relaten. Tot i això, i malgrat fer referència al codi ètic de la formació, admeten que "està emparada per la llei". 

Pel que fa a la futura relació amb la seva excompanya apunten que "no comptaran" amb ella. "Nosaltres fem propostes amb partits polítics; amb regidors no-adscrits no, perquè no sabem exactament a qui representen", ha assenyalat la veu econòmica del regidor taronja Sergio Blázquez. "Amb el que voti o deixi de votar, en principi no hi comptarem", reiteren.

Respecte al futur del partit, Ciprian remarca que "continuarem igual" reivindicat el "magnífic" equip de persones que mantenen a primera línia. "El problema és que ara se'ns ha trencat l'equilibri. Abans teníem tres perfils ben diferenciats, i ara, amb en Sergio haurem d'assumir els apartats de la Munia", explica sobre l'experiència de l'excompanya en temàtiques legals i mercantils. 

Sigui com sigui, cal apuntar que la marxa de la Munia tampoc incidirà crucialment en l'aritmètica parlamentària a l'hora d'aprovar o rebutjar mocions. La majoria absoluta del tripartit (ERC-PSC-CUP) es manté inamovible i, per tant, protegida.