pressupostos 2022

Els pressupostos portarien 8,5 milions a Sant Cugat en sis projectes diferents

L'Arxiu Nacional de Catalunya, l'àmbit de Can Sant Joan, el Centre d'Alt Rendiment i l'Arrabassada rebrien inversions de la Generalitat

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 17:46 |
Arxiu Nacional de Catalunya. | Roger Navarro
Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2022 preveuen invertir 118.371.230,01 euros al Vallès Occidental, cosa que suposa la tercera gran partida dels comptes catalans amb un 7,9% -per darrera de les comarques, per aquest ordre, del Barcelonès i Tarragonès- i la segona de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Tal com es pot consultar en el document (Annex d'inversions reals), hi ha diverses remeses a infraestructures que creuen la comarca i que són compartides amb d'altres i especialment a millores, de tot tipus i amb diferents quanties, a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).


En l'àmbit local, aquests 118,3 milions d'euros tenen una part reservada a Sant Cugat. En concret, es preveu una partida de prop de 2 milions d'euros per l'ampliació de dipòsits i actuacions vàries a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC); inversions en instal·lacions, maquinària i estris al Centre d'Alt Rendiment (CAR) valorat en 535.000 euros; millores en la xarxa d'abastament d'aigua Ter-Llobregat per 900.000 euros; i mig milió més pel reestudi de la secció transversal i d'elements funcionals de la carretera de l'Arrabassada (BP-1417).

Per altra banda, també hi ha contemplades diverses partides reservades a l'Incasòl que fan referència a l'àmbit de Can Sant Joan que sumen al voltant de 4,5 milions d'euros; i una dotació de 258.000 euros pel projecte de 48 habitatges de protecció oficial en una parcel·la ubicada just al darrere de l'estació de FGC de Valldoreix -carrer de Santjoanistes, a tocar del Seminari Diocesà de Terrassa-.
El Parc de l'Alba, 20 milions d'euros


En l'àmbit comarcal un paquet destacat del gruix dels comptes catalans és la urbanització del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès amb 20 milions d'euros en un projecte amb una previsió d'execució de 15 anys i més de tres per al Centre Direccional, també al mateix municipi.

Pressupostos Govern - Inversions 2022 - Vallès Occidental by Naciodigital on Scribd

 

Participació