El nou retard de La Mirada indigna les famílies i Ingla respon amb una comissió de seguiment per evitar «malentesos»

"Aquí tots estem en el mateix vaixell. Això no és una guerra de l'Ajuntament contra l'AFA", ha reivindicat l'alcaldessa

Roda de premsa davant del malestar de la comunitat educativa de la Mirada
Roda de premsa davant del malestar de la comunitat educativa de la Mirada | Sergi Baixas
09 de novembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:42h

Una comissió de seguiment. Aquesta és la resposta que ha traslladat l'Ajuntament de Sant Cugat a la comunitat educativa de La Mirada aquest dilluns després de saber-se que l'escola finalment no estarà enllestida per al curs 2023-24. "Cal trobar una nova manera de relacionar-nos per anar esclarint tots els dubtes que calgui i afrontar aquests entrebancs conjuntament", ha assenyalat l'alcaldessa Mireia Ingla sobre el nou retard.

"Aquí tots estem en el mateix vaixell. Això no és una guerra de l'Ajuntament contra l'AFA", ha afegit la republicana reclamant la "col·laboració i confiança mútua" entre les parts després delcontundent comunicat traslladat des del centre. "Hem d'evitar que es produeixin situacions de malentesos de les quals tothom en som responsables", ha expressat. Justament ahir, escola i famílies van iniciar una sèrie de mobilitzacions i protestes durant els propers dies per denunciar la seva realitat enmig de mòduls prefabricats."La construcció de l'escola la Mirada és la prioritat d'aquest govern i estem fent tot el que calgui i més perquè el centre vagi avançant el més ràpid possible", ha remarcat Ingla. L'alcaldessa ha explicat que aquesta prioritat s'ha pogut observar els darrers mesos amb la celebració de diversos plens extraordinaris per avançar amb tots els tràmits necessaris. "Per a nosaltres avançar una setmana és de vital importància", ha asseverat.  

No obstant això, reconeix que "de retards, n'hi haurà" malgrat que asseguri que el consistori està posant tots els mitjans sobre la taula. "Aquests projectes de tanta envergadura estan subjectes a molts imprevistos i entrebancs", ha remarcat des del punt de vista administratiu. Per aquest motiu, optaran per crear una comissió de seguiment i compartimentar els passos tramitatius que vagin superant. "A partir d'ara ens comunicarem d'una manera millor", ha dit Ingla. 

Sobre si el curs començarà al nou edifici durant l'any 2023-24, l'alcaldessa ha explicat que és una "previsió que està sobre la taula" i que s'anirà avançant de forma conjunta amb aquest calendari perquè tothom vegi si s'hi arriba o no. Per altra banda, ha volgut desmentir que les raons del retard tinguin a veure amb la manca de personal a l'àrea de contractació. 

Respecte al proper curs escolar, el govern local s'ha compromès a que els alumnes tinguin tots aquells mòduls i espais -oberts i tancats- perquè puguin anar a l'escola amb tota la normalitat possible. Tanmateix, la regidoria d'Educació ja s'ha posat en contacte amb Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya per donar cabuda a la nova línia d'alumnat per al curs 22-23. 


Aquest mes de desembre està previst que el ple de Sant Cugat aprovi la licitació d'obres del futur edifici.