Multa de 375 euros per abandonar deixalles a la via pública

"No complir l'Ordenança Municipal de Civisme comporta sancions", ha remarcat l'administració local

Les deixalles abandonades enmig de la via pública
Les deixalles abandonades enmig de la via pública | EMD de Valldoreix
S.B.
08 de novembre del 2021

L'EMD de Valldoreix ha multat dos veïns de la Vila per haver abandonat deixalles enmig de la via pública. Els infractors van abocar residus no voluminosos a dues cantonades i, malgrat l'advertiment de l'Agent Cívic, no les van retirar. El resultat? Una multa de 375 euros per a cadascun. "No complir l'Ordenança Municipal de Civisme comporta sancions", ha remarcat el compte oficial de l'administració valldoreixenca. Cal recordar que les sancions per aquest tipus de comportament poden pujar fins als 3.000 euros

Just farà un any, l'Ajuntament de Sant Cugat i Valldoreix van decidir anar de la mà per lluitar contra els abocaments il·legals. Les dues administracions locals van posar en marxa la campanya "VoluminoSOS" per fer una crida a la ciutadania a complir amb la normativa i mantenir neta la ciutat. 

L'horari dels voluminosos
 
L'horari establert per llençar voluminosos és diumenge i dijous al Centre; dimarts a Mira-sol i Can Barata; dimecres a la Floresta i les Planes; i dilluns a Valldoreix (en aquest barri cal deixar-los a les cantonades); al costat del contenidor més proper.

A banda d'aquest servei de recollida al carrer, els objectes voluminosos es poden continuar portant a les dues deixalleries municipals (l'Ambiteca -antic Punt Verd del Centre- i el Punt Verd de Can Calopa. També s'apunta que en cas de necessitat -persones molt grans o amb mobilitat reduïda- s'ofereix un servei de recollida a domicili. Per sol·licitar-lo cal trucar al telèfon gratuït 900 103 146.