Sant Cugat posa sota la lupa la masculinitat tradicional per frenar les violències de gènere

Escoles Coeducatives, La Ciranda i Hora Bruixa van de la mà per proporcionar nous marcs de referència als infants i joves

Cartell del programa Stop Violències
Cartell del programa Stop Violències | Cedida
Sergi Baixas
08 de novembre del 2021

"Stop Violències". Escoles Coeducatives, La Ciranda i Hora Bruixa engeguen un projecte en el marc del 25-N amb dos clars objectius: "qüestionar la masculinitat tradicional, hegemònica, violenta i abusiva i veure com aquestes identitats es van establint des de la infància, a la pubertat i a l'adolescència; i oferir recursos per prevenir les violències de gènere i proporcionar nous marcs de referència als nens i joves per construir identitats lliures de violència i relacionar-se des del respecte, les cures i el bon tracte".

La campanya compta amb un dossier pedagògic i diverses activitats didàctiques per fer a l'aula i en el lleure dirigides a l'educació Infantil, Primària i Secundària de les escoles i instituts públics, caus i esplais de Sant Cugat. Una iniciativa que pretén revisar les masculinitats per "desnaturalitzar les violències tan normalitzades avui dia".

Aquestes tres entitats santcugatenques consideren que "el dret d'exercir la violència es va aprenent i no sorgeix d'un dia per l'altre" i exemplifiquen com a possibles responsables els dibuixos animats, videojocs, superherois, joguines, etc.

El proper dimarts 16 de novembre a les 18.30 h s'ha organitzat una xerrada online -canal de Youtube Formació Afes en Xarxa-, oberta a famílies i professionals de l'educació, per complementar el dossier i les activitats didàctiques del programa. La trobada anirà a càrrec de Júlia Sànchez, sociòloga i fundadora de La Ciranda, experta en educació afectiva i sexual integral.  

 

STOP VIOLÈNCIES. Qüestionar Les Masculinitats Des de La Infància by Sergi Baixas on Scribd