La Mirada torna a endarrerir-se i l'AFA en té prou: «Ja n'estem fartes»

Les famílies denuncien que l'Ajuntament els ha traslladat que el termini promès no es complirà i que l'edifici no estarà llest per l'entrada del curs 2023-24

Imatge d'una visita als mòduls de La Mirada de Sant Cugat
Imatge d'una visita als mòduls de La Mirada de Sant Cugat | Educació
05 de novembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:43h

El somni i promesa que la nova escola de la Mirada començaria el seu projecte educatiu per al curs 2023-24 s'ha trencat i finalment tornarà a endarrerir-se; segons ha avançat l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA). L'AFA del centre educatiu ha denunciat a través d'un comunicat després que ahir se celebrés una trobada de seguiment de la construcció de l'edifici definitiu amb membres de l'Ajuntament de Sant Cugat. Segons ha pogut saber NacióSantCugat, la direcció de l'escola també secunda el missatge.
 La tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà Francesc Duch, present a la reunió, hauria atribuït les raons de l'endarreriment a la manca de personal i a "alguna errada del consistori". Sigui com sigui, l'aixecament del centre es posterga com a mínim quatre mesos del termini inicialment previst; emplaçant-se ja fins al gener del 2024.

"Ja n'estem fartes". Aquest anunci ha despertat la indignació de l'AFA i avisen que l'equip docent i les famílies aniran de la mà per a "defensar els drets dels alumnes i de la nostra escola". Davant del nou calendari, lamenten que "any rere any les administracions estan destruint el nostre projecte educatiu". 

Cal recordar que l'escola ja hauria d'haver entrat en funcionament l'any 2019, però degut a una sèrie d'errors en els planejaments, es va haver de reubicar en un altre punt de la ciutat que també ha esdevingut polèmic. Fa unes setmanes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit un contenciós-administratiu presentat per les entitats ecologistes per aturar la construcció de la futura escola enmig del bosc de Volpelleres que podria directament aturar en sec la seva construcció. 

A hores d'ara, des de l'Ajuntament no han fet declaracions.

Hi haurà ampliació.