Sant Cugat es conjura per plantar cara al «​monstre» de les violències sexuals

L'Ajuntament, de la mà d'una dotzena d'entitats locals, organitza 25 activitats per aportar una "mirada multidisciplinar" i lluitar contra aquesta xacra

Imatge de la roda de premsa pel 25-N a l'Ajuntament de Sant Cugat
Imatge de la roda de premsa pel 25-N a l'Ajuntament de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat
11 de novembre del 2021

"El masclisme mata. Barrem-li el pas". Sant Cugat s'aplega per plantar cara al "monstre" de les violències sexuals. L'Ajuntament, de la mà d'una dotzena d'entitats locals, ha presentat un extens programa amb més de 25 activitats que començaran el 8 de novembre i finalitzaran el 15 de desembre en el marc del Dia Internacional per a l'erradicació de les violències envers les dones (25 de novembre). 

Enguany, sota el lema "Volem viure lliures de violències sexuals", l'administració local ha impulsat les jornades "Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar". Unes trobades que es dividiran en sis taules rodones per abordar aspectes com la violència masclista, l'abús sexual infantil, el sexpreading, violències sexuals a l'esport, als espais d'oci i l'acompanyament terapèutic a les víctimes.

L'objectiu és reflexionar, debatre i promoure accions de lluita per abordar la realitat d'aquesta xacra social des de totes les perspectives. En aquest sentit, també s'han organitzat xerrades amb especialistes, tallers, espectacles teatrals, concerts, cinefòrums i exposicions -entre d'altres-.

La tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat que el resultat d'aquest complet programa "posa en manifest que existeix una xarxa molt ben organitzada i conscient dels reptes que té treballant des dels principis de la solidaritat i la cooperació i que està preparada per plantar cara" al "monstre estructural i ben real al qual ens enfrontem". "Cada vegada som més", ha reivindicat la cupaire.

Les entitats que han participat en l'elaboració d'aquest extens programa són: l’associació Noestasola; l’Ateneu Santcugatenc; Hora Bruixa; l’UNIPAU; CooperAcció; La Ciranda; Refugees Welcome; l’Entitat Sardanista; la Xarxa Monestir-Sant Francesc; el Grup de dones canción sin miedo; Dones en creixement; o l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat.
 

Programa Actes 25-N a Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd