Obert el concurs per construir un monument en record de les víctimes de la Covid-19

El projecte guanyador rebrà una subvenció de 20.000 euros destinats a honoraris, producció i instal·lació de l’obra

Parc Central de Sant Cugat.
Parc Central de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
S.B.
03 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:46h

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert el termini per participar en el concurs per a la realització d'un monument d'homenatge als afectats i víctimes de la Covid-19 al Parc Central. El projecte vencedor serà escollit per un jurat que recollirà la visió del major nombre possible de santcugatencs.

La participació estarà oberta a artistes professionals residents a Catalunya i les inscripcions es poden presentar fins al 10 de desembre de forma individual o col·lectiva presentant, això sí, una sola proposta. El guanyador rebrà una dotació econòmica de 20.000 euros per a cobrir les despeses d’honoraris, de producció i d'instal·lació de l'obra a la seva ubicació. 

La selecció del projecte artístic jutjarà la trajectòria professional de l'artista i la connexió de la proposta amb el context de l'art actual; l'adequació al seu espai i entorn; el caràcter inèdit de la proposta; i la sostenibilitat, perdurabilitat i manteniment dels materials emprats.

També es valorarà positivament que propiciï un ambient tranquil, de dol, de memòria, d'esperança; la integració d'elements naturals que puguin evolucionar amb el pas del temps; que permeti la interacció de la ciutadania; que representi al conjunt de la ciutadania; i que els artistes siguin locals i presentats per dones.