atur

Gràfic | Tímida caiguda general de l'atur, exceptuant una nova forta reducció a Sant Cugat

El municipi enfila el final d'any amb un total de 2.484 persones sense feina

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 4 de novembre de 2021 a les 11:00 |
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN

L'atur a Sant Cugat continua caient sense aturador. I ho fa trencant la tendència general de la comarca i del país. En aquest sentit, l'atur santcugatenc manté l'embranzida agafada des del mes de febrer i torna a registrar una forta reducció de les llistes per novè mes consecutiu. La ciutat s'apropa al final de l'any amb 122 persones menys desocupades. 
 

 
 

Així doncs, es manté la caiguda lliure amb 2.484 persones sense feina a la ciutat, un 5,7% de la població activa -tres dècimes menys que al setembre-. Amb aquestes dades d'octubre, Sant Cugat torna a registrar nivells anteriors a la pandèmia. Una fotografia molt diferent de la de fa justament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 3.584 veïns desocupats. La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va celebrar a principis del mes aquests números.
  Juntament amb Matadepera, són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'octubre, amb una taxa d'atur del 3,9% i 5,7%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Rellinars amb 8 persones menys desocupades el que suposa més d'un 17% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.


Aquest desè mes de l'any, hi ha hagut tres municipis de la comarca que han experimentat un creixement de l'atur: Castellbisbal (+32); Cerdanyola (+2) i Gallifa (+2). Aquest octubre també s'ha pogut observar un fet curiós, Rubí es manté completament igual -no ha perdut ni guanyat cap persona desocupada-. Pel que fa a les capitals, tant Terrassa com Sabadell han registrat una tímida reducció de l'índex total passant del 12,61% i del 11.90% al 12,47% i al 11.83%, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 510 menys, deixant la dada completa en 377.960 catalans registrats a les llistes d'atur. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​

​​​
​​​


 

 

Participació