Sol i Aire, la mirada responsable de l'autoprotecció

Els veïns de la urbanització de Collserola s'organitzen per aprendre a tenir cura de l'ecosistema i estar preparats pels reptes de viure enmig d'un entorn natural

Imatge de l'activitat d'aquest cap de setmana a Sol i Aire
Imatge de l'activitat d'aquest cap de setmana a Sol i Aire | Cedida
03 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:17h

El barri de Sol i Aire (Sant Cugat) es referma com a exemple a seguir pel que fa a l'autoprotecció per i des de l'entorn natural. Els prop de 130 veïns de la urbanització situada al bell mig de Collserola han organitzat aquest dissabte una activitat comunitària per promoure la cura de l'ecosistema que els envolta. 

La presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire, Carolina Oliva, ha reivindicat l'"èxit" de la iniciativa. "La nostra ubicació ens obliga a estar molt organitzats, ja que en moltes ocasions som els primers a detectar situacions de risc al bosc", assegura en declaracions a NacióSantCugat.

En aquest sentit, Oliva assenyala que malgrat haver-se acabat el període de risc d'incendis això no significa que s'hagin d'acabar les tasques de planificació i prevenció davant d'altres fenòmens climatològics (temporals, ventades, pluges torrencials) que es produeixen especialment durant els mesos de tardor i hivern. Unes setmanes que, malgrat siguin més tranquil·les en comparació a les persistents amenaces d'incendis forestals durant el pic de l'estiu, s'aprofiten per organitzar-se i perfeccionar el seu coneixement per afrontar millor la temporada vinent.  

Una mirada responsable que s'aplega sota els principis de la seguretat, la cohesió i l'organització veïnal. Amb aquest objectiu, aquest passat dissabte el barri va organitzar una jornada divulgativa amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat. Unes classes plenes d'indicacions i orientacions professionals per fer front als reptes del futur d'una manera correcta i amb plena seguretat.