Vallès Occidental

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària del Consell Comarcal faran vaga

La plantilla del SAD del Vallès Occidental farà dues jornades d'aturades parcials el 2 i 3 de novembre

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 17:00 |
També protestaran per l'elevada contractació parcial | AJA

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental han anunciat dues jornades d'aturades parcials el pròxim dimarts i dimecres 2 i 3 de novembre de 9 h a 13 h. La plantilla denuncia que l'empresa concessionària, People Plus Innovation, ha incomplert tots els seus compromisos i que per això faran vaga

Entre aquests compromisos estaria la pujada de sou en un 3% després que els treballadors desconvoquessin dues jornades d'aturades pel passat 25 i 26 d'octubre. El comitè d'empresa critica que la manca de planificació de la concessionària s'ha traduït en un "desgavell funcional" que afecta el servei que ofereixen als usuaris. 


Sobre l'increment salarial, el comitè recorda que la companyia va obtenir una millor valoració en el concurs de la concessió pel fet d'haver promès un increment salarial per damunt dels convenis establerts. Aquest augment de sou no s'hauria vist per enlloc, i per aquest motiu des de Comissions Obreres (CCOO) han iniciat una demanda judicial. A més a més, també protestaran per l'elevada contractació parcial, ja que de les 175 treballadores actuals, només 8 ho fan a jornada completa.

En aquesta línia, el sindicat considera que el govern comarcal, com a titular d'aquest servei, hauria d'haver estat més "diligent" en les seves actuacions en relació amb l'empresa en qüestió. En un comunicat, assenyalen que no sempre han rebut el seu suport davant de diversos trasllats sobre vulneracions laborals i incompliments.

 

Participació