Lluita masclista

Sant Cugat es referma en la lluita contra les violències sexuals en entorns d'oci

El conseller Elena i el govern local signen un conveni que estableix un protocol de seguretat contra aquesta "xacra"

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 11:59 |
Joan Ignasi Elena signant el conveni amb Sant Cugat per lluitar contra les violències masclistes | Jordi Garcia / Localpres

"No en passem ni una". Sant Cugat es referma en la seva lluita contra el masclisme i les violències sexuals en entorns d'oci. Aquest dijous, el govern local ha rebut la visita institucional del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena que ha servit per formalitzar l'adhesió de la ciutat al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals de la Generalitat.
  Aquest protocol reforça la col·laboració del consistori i de la Policia Local amb els Mossos d'Esquadra i la Generalitat per "eliminar aquesta xacra". Una problemàtica que requereix la implicació de tothom per combatre-la d'arrel. En aquest sentit, la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha demanat als locals d'oci nocturn de la ciutat que també s'hi adhereixin.


Un conveni que s'afegeix al protocol municipal aprovat el passat mes de maig que, a partir d'una "estratègia de ciutat", promou la mirada feminista i LGTBI a tots aquells espais festius de la ciutat. 

 

Participació