La pugna pel lideratge de Junts per Sant Cugat: tres perfils per recuperar l'alcaldia

La carrera de les primàries per a les eleccions municipals en el si del principal partit de l'oposició engega amb força

Carmela Fortuny, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès
Carmela Fortuny, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès | Sergi Baixas
28 d'octubre del 2021
Actualitzat el 10 de març del 2022 a les 10:35h

Fa pocs minuts, el regidor Josep Maria Vallès ha estat el protagonista de la sorpresa del dia. El santcugatenc ha anunciat que també té la intenció de postular-se a les primàries del partit per capitanejar la llista de Junts per Sant Cugat (JxSTC) de cara a les pròximes eleccions municipals de 2023. Trenta anys trepitjant el carrer des del periodisme local i amb picades d'ullet al PDECat, l'avalen com a rival fort. Tot i això, no ho tindrà fàcil.

Aquesta voluntat de liderar el partit s'haurà d'enfrontar en la cursa de les primàries a l'exalcaldessa i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona (DiBa), Carmela Fortuny. L'actual portaveu de la formació local ja va anunciar abans de l'estiu la seva voluntat de presentar-se als comicis i recuperar l'alcaldia que va perdre el 2019 contra les esquerres de la ciutat (ERC-PSC-CUP). Un cop dur que va posar fi al regne convergent després de 32 anys d'hegemonia invicta. Sonora derrota entre independentistes que va jugar un paper clau en el pacte posterior de Junts i el PSC per governar plegats a la DiBa i impedir la presidència republicana.

Per la seva banda, l'economista de JxSTC, Carles Brugarolas, també ha posat el seu nom sobre la taula. Exregidor d'Unió Democràtica (UDC) i fundador de Demòcrates, l'any 2019 va abandonar el seu grup per sumar-se a les llistes de JxSTC. Amb un perfil veterà més tècnic i amb contactes en l'entorn empresarial, esdevé un dels pesos pesants del partit.

Tot i que encara queden mesos perquè s'iniciï la campanya d'on ha de sortir el guanyador de les primàries -s'espera que sigui durant el primer trimestre de 2022-, però la batalla política està servida. Les opcions perquè el vencedor de les primàries esdevingui el pròxim alcalde de la ciutat són reals. Malgrat tot, la carrera tan sols acaba de començar i els afiliats hauran d'escollir el millor perfil per combatre un tripartit d'esquerres que no té cap intenció de tornar a entregar les claus del consistori.