Ciutat

Els cinc punts on s'ubiquen les càmeres que detectaran els infractors de la ZBE de Sant Cugat

A partir de l'1 de novembre començarà el règim sancionador per a aquells conductors que no compleixin la nova ordenança municipal

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
La càmera de la ZBE instal·lada a l'avinguda de Gràcia amb la Rambla de Ribatallada | Sergi Baixas

Aquest 1 de novembre es donarà per finalitzada la moratòria de sis mesos de l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat. Això vol dir que tots aquells conductors que circulin amb vehicles sense l'etiqueta ambiental i entrin al centre de la ciutat a partir de dilluns podran ser sancionats amb multes que s'estenen dels 100 als 500 euros. Una recaptació que es destinarà íntegrament a finançar polítiques de medi ambient.


La ZBE santcugatenca comprèn actualment una àrea de quatre quilòmetres quadrats delimitada per la carretera de Vallvidrera, la Ronda Nord, el passeig de Valldoreix, el carrer de Crist de Llaceres i l'avinguda de Roquetes. 

I com es caçarà als infractors? Doncs es farà a través d'uns aparells instal·lats sobre els cotxes de la Policia Local i de cinc càmeres amb capacitat de llegir matrícules que s'han instal·lat en diversos punts d'entrada de la ciutat. En una roda de premsa, el regidor de Mobilitat José Gallardo ha desvelat la seva ubicació. "L'objectiu no és recaptar diners, sinó fer pedagogia per canviar hàbits", ha defensat el socialista.


Així doncs, a dia d'avui les cinc càmeres s'ubiquen a l'avinguda Rius i Taulet amb l'avinguda de Lluís Companys; a la Rambla del Celler amb Francesc de Moragas; a Pla del Vinyet amb la Rambla de Ribatallada; a l'avinguda de Gràcia amb la Rambla de Ribatallada; i a Lluís Companys amb carrer de Martorell.A preguntes de NacióSantCugat, Gallardo ha exposat que primer observaran l'eficàcia de les càmeres ja instal·lades i que durant les pròximes setmanes valoraran instal·lar-ne més a les perifèries del municipi.  

Participació