Vaga

Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat prenen el carrer per reclamar la fixesa i posar fi a la precarietat

Els sindicats reclamen l'estabilització del personal interí a l'administració pública

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 11:38 |
Els interins de l'Ajuntament de Sant Cugat es concentren davant del consistori per reclamar la seva estabilització | Sergi Baixas

Prop de 200 persones s'han aplegat aquest matí davant de les portes de l'Ajuntament de Sant Cugat per solidaritzar-se amb la vaga de funcionaris convocada per aquest dijous, 28 d'octubre. Els sindicats IAC-CATAC, CGT, CNT, CO, SO i CoBas han pres el carrer per reclamar l'estabilització del personal interí amb motiu de la tramitació al Congrés dels Diputats d'un projecte de llei per reduir la seva temporalitat.  Una llei, qualificada com a "Icetazo" que, segons els representants sindicals, suposa la "reedició més dura i excloent" contra el personal temporal que reivindica la fixesa. Una proposta que implicaria "un autèntic ERO amb l'acomiadament massiu per a milers de treballadors del sector públic arreu del país i de l'Estat".

En aquest sentit, la representant sindical santcugatenca Irene Castro apunta que s'estaria vulnerant la normativa i la jurisprudència europea perquè: no estableix cap sanció adequada i dissuasòria a l'administració pública per l'abús comès i perquè castigar al personal abusat posant en risc la continuïtat del seu lloc de treball.


Per tot plegat, exigeixen que es derogui un projecte negociat "amb uns sindicats que no ens representen" i que es resolgui la seva situació que, en casos, s'allarga a més de trenta anys i afecta a més del 60% de la plantilla local. Una situació que consideren un "despropòsit", davant la injustícia que suposaria que persones que han estat durant anys "precaritzades i en frau de llei" per culpa de les mateixes administracions ara se les acomiadi sense tenir en compte la seva vàlua professional sobradament demostrada. 

Cal assenyalar que a les darreres eleccions sindicals de fa uns dies al consistori santcugatenc, els treballadors van posar fi a l'hegemonia dels sindicats històrics deixant pas al sindicalisme alternatiu (IAC-CATAC i la Intersindical) que es presentava per primera vegada.  Així doncs, reivindiquen la fixesa com l'estabilització del personal interí o laboral temporal amb el reconeixement de la seva condició d'empleat públic fix i romandre en el seu lloc de treball amb el mateix règim d'estabilitat i inamovibilitat com el personal funcionari de carrera. 

Després de la trobada a les portes del consistori, la representació santcugatenca ha baixat en tren fins a Barcelona per unir-se a la manifestació de la capital catalana. Davant la vaga d'avui, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decretat serveis essencials.
  Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Sant Cugat, el seguiment de la vaga ha estat del 25,46% -dades provisionals de les 15 h-. 
 

Participació