El TSJC admet a tràmit el recurs de l'ADENC contra la construcció de La Mirada

L'ADENC i SOS Bosc Volpelleres van decidir emprendre aquest camí després d'haver-se "esgotat" la via administrativa

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
25 d'octubre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:44h

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit un contenciós-administratiu per aturar el projecte de la dotzena escola pública de Sant Cugat. Així doncs, les entitats ecologistes inauguren la batalla als tribunals per posar fre a la polèmica ubicació escollida per l'Ajuntament per acollir la futura escola de La Mirada, enmig del bosc de Volpelleres. L'objectiu és aturar una "agressió irreparable" a l'ecosistema, defensar la integritat del bosc i demanar una ubicació alternativa pel centre educatiu.

L'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i la plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres van presentar un recurs perquè s'aprovessin totes les mesures cautelars necessàries per protegir l'entorn natural i evitar que s'iniciï la construcció del nou centre educatiu. Cal recordar que els últims tràmits estaven previstos aprovar-se aquest mes de desembre i que, fins ara, el govern tripartit no tenia constància que el TSJC hagués admès cap contenciós. 

Malgrat tot, segons uns documents oficials als quals ha tingut accés NacióSantCugat, el recurs va ser admès a tràmit el passat 8 de setembre; i, per tant, les notificacions i terminis pertinents interposats. Fa mesos, el front ecologista ja havia anunciat que havien decidit emprendre el camí judicial després d'"esgotar-se" la via administrativa quan la Generalitat va inadmetre el seu recurs davant de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona (CTUAMB), contra l'acord de l'aprovació de la Modificació Puntual del Planejament Vigent a l’Àmbit del Parc Equipat del Bosc de Volpelleres.

Consideren que no s'està actuant d'acord amb la legislació ambiental i de canvi climàtic que hauria d'"impedir accions urbanístiques que vagin en contra del que indica la llei i respectar el compliment dels Objectius-ODS de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides".