El Griu i l'Amfisbena: les dues noves figures infantils dels Geganters de Sant Cugat

Les dues bèsties fantàstiques podran portar ser portades per infants de més de sis anys

Les noves figures infantils estan inspirades en dos dels 144 capitells que va crear el mestre Arnau Cadell al segle XIII
Les noves figures infantils estan inspirades en dos dels 144 capitells que va crear el mestre Arnau Cadell al segle XIII | Cedida
Sergi Baixas
22 d'octubre del 2021

Sant Cugat està d'estrena. Aquesta cap de setmana, en el marc de la Festa de la Tardor, els Geganters de Sant Cugat presentaran a dues noves figures per als més petits de l'entitat. Aquest dissabte a les 17.30 h, al Claustre del Monestir, es donarà la benvinguda oficial al Griu i l'Amfisbena.

Els dos personatges s'inspiren en dos dels 144 capitells del Monestir que va crear el mestre Arnau Cadell al segle XIII. Gràcies als dibuixos de Pere Rovira, ninotaire santcugatenc, l'artista Nuxu Perpinyà ha elaborat dues bèsties fantàstiques perquè puguin portar infants a partir de sis anys.

El Griu té cos, potes amb urpes i cua de lleó, i cap, ales i coll emplomat d’àliga. Tot i que a vegades és interpretat com un ésser maligne, aquest Griu és el guàrdia dels capitells del claustre. Per la seva banda, l'Amfisbena és una serp de dos caps que pot moure’s en dues direccions, i això la converteix en representant del bé i del mal. Tot i així, segons ens expliquen, aquesta Amfisbena el que vol és estar tranquil·la amagada sota terra.

El mateix dia, més entrada la nit, els Diables de Sant Cugat invocaran per primera vegada una bèstia infernal a la plaça d'Octavià: la Lloba Llepa-sang.