Els Diables invoquen una nova bèstia infernal a Sant Cugat: la Lloba Llepa-sang

La seva creació dona resposta a les peticions dels més joves de l'entitat per tenir la seva pròpia bèstia

Els ulls de la Lloba Llepa-sang que emmiralla el foc de l'infern
Els ulls de la Lloba Llepa-sang que emmiralla el foc de l'infern | Cedida
S.B.
22 d'octubre del 2021
Actualitzat el 24 d'octubre a les 18:42h

Agafeu les criatures ben fort. Aquest dissabte a les 21 h del vespre, dins del programa de la Festa de la Tardor, els Diables de Sant Cugat han invocat una nova bèstia infernal a la plaça d'Octavià. Afilats ullals, pelatge feréstec i llargues urpes; una gran ombra ha enfosquit els carrers de la ciutat.
  Segons explica la llegenda, fa molts anys a Collserola hi vivien grans manades de llops. La població de la zona, farta i temerosa de la seva expansió, van organitzar diverses batudes de caça per exterminar-los. En una ocasió, un caçador amb la seva escopeta va ferir la matriarca d'una llopada i, aquesta, assedegada de venjança, va baixar als inferns per demanar ajuda al propi Diable. Una petició que va ser resposta a canvi de la seva ànima transformant-se en la "Lloba Llepa-sang". Igual que el seu company demoníac, el Boc de Can Vernet, ha estat construïda amb poliestirè autoextingible per l'escultor Elies Álvarez i dissenyada per Micu Resines. Amb 1,20 metres d'alçada, 1,40 metres d'amplada i 2,10 de fondària, la Lloba Llepa-sang infondrà por entre els santcugatencs. Cal destacar el seu pes de tan sols 14 quilos, que serà ideal perquè el pugui portar el jovent de la colla

I és que aquesta figura donarà resposta a les peticions dels membres més joves de l'entitat que reclamaven tenir la seva pròpia bèstia i que s'havia convertit en un dels projectes principals pel seu30è aniversari que s'havia de celebrar l'any passat però que la Covid-19 va obligar a ajornar.

La seva presentació en públic anirà acompanyada dels futurs padrins de la bèstia: la Nèbula, la bèstia dels diables de Trinitat Vella; el Farfollot de Sagrada Família; el Drac Jussà d'Horta i el Ferafoc petit de Sant Quintí de Mediona; juntament amb el Boc de Can Vernet i els trabucaires de Sant Cugat.

Unes hores abans, els Geganters de Sant Cugat també faran la presentació oficial del Griu i l'Amisfena, les dues noves bèsties fantàstiques que podran portar els més petits de casa.