Èxit solidari: JxSTC recapta més de 3.700 ulleres per a protegir la visió dels refugiats sahrauís

Més d'una trentena d'establiments de la ciutat formen part de la iniciativa solidària

Aquest és el lot de les primeres 2.600 ulleres que s'enviaran als camps de refugiats
Aquest és el lot de les primeres 2.600 ulleres que s'enviaran als camps de refugiats | Sergi Baixas
30 de març del 2022

Èxit de la campanya solidària santcugatenca per protegir la visió dels refugiats sahrauís. Fa uns mesos, el principal partit de l'oposició, JxSTC, va donar el tret de sortida a una iniciativa "transversal" de la mà de SCAPS (Sant Cugat amb el Poble Sahrauí), l'ONG Ulls del Món i d'una trentena d'establiments de la ciutat per recaptar ulleres de sol i graduades -tant d'adults com d'infants- i fer-les arribar als campaments de refugiats.

En total s'han recollit més de 3.700 ulleres. Tal com va apuntar la representant de la sectorial de Ciutadania de JxSTC, Esther Alòs, la campanya "Junts per una mirada solidària" brinda l'oportunitat de donar una sortida a aquelles ulleres que sempre s'acaben guardant i mai més es tornen a fer servir mai més. Una aposta que, a més, permet dotar de sentit a l'agermanament que té Sant Cugat amb el Poble Sahrauí. Alòs ha celebrat el triomf d'un projecte nascut des de la política de proximitat malgrat les distàncies geogràfiques.

Cal recordar que els receptors d'aquestes ulleres viuen enmig del desert i en unes condicions molt dures i proclius a degenerar en malalties oculars. En aquest sentit, la presidenta de l'SCAPS, Neus Bosch, ha reivindicat la importància d'aquesta primera entrega que arriba en temps de pandèmia i ha agraït a Junts l'èxit de la iniciativa. "No ens esperàvem aquesta resposta tan ràpida dels santcugatencs", ha confessat Bosch relatant la bona rebuda que ha tingut la proposta sobre el terreny nord-africà.

Els santcugatencs poden continuar fent entrega de les seves ulleres als establiments Ícaro, Maat, la Bottega, Arnau Vegués, Lourdes Carbonell, Gerd, Dolors Garriga, Rodó, Maria Griful, Tot Sant Cugat, Papiol Alfombras, l'Art Restaurant, Tintoreria Sant Cugat, Granja Montserrat, Dracs Papereria, Penya Blaugrana Sant Cugat, Quilez Lafuente Colmado, J.Grau Xarcuteria, Òptiques Saldon, Floristeria Rosa M. Segura, l'Orquídea perfumeria, Pony Toys Jogunies, Institut Oftalmològic Tres Torres Iott, ARTCO, Cal Crispin, llibreria Dracs, Mil i Una Troballes, Farmàcia les Planes i el Mercat de Torreblanca.