Cultura

Sant Cugat acull la Mostra de Titelles més internacional de la mà de Can Ninot

Del 5 al 7 de novembre, 10 espectacles i una fira d'artesans faran vibrar la ciutat reivindicant l'esperit titellaire

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 12:09 |
La VI Mostra de Titelles serà més internacional que mai | Sergi Baixas

Sant Cugat acollirà la VI Mostra de Titelles de la mà de Can Ninot, una companyia que s'ha convertit en una de les "pedres angulars" de la programació familiar a la ciutat durant l'última dècada. Així doncs, el cap de setmana del 5 al 7 de novembre, un total de 10 espectacles s'organitzaran en diversos punts del municipi per mantenir la cultura viva després de l'impacte de la pandèmia que ha deixat al sector "tocat de mort".

"La Covid-19 no ens permetia fer espectacles al nostre local a causa dels límits d'aforament. Sense les cessions d'espais per part de l'Ajuntament durant aquests últims mesos, hauríem desaparegut", ha relatat colpit el director de Can Ninot, Tian Cusidó; la persona que porta les regnes del teatre més petit de Catalunya. En la mateixa línia, en una roda de premsa a la Casa de Cultura, ha apuntat que "seria impossible" organitzar aquest esdeveniment sense el suport i la col·laboració de diverses entitats del poble i del consistori.


Malgrat tots els entrebancs, amb els indicadors epidemiològics en descens i la caiguda de les restriccions sanitàries Cusidó ha presentat la nova Mostra de Titelles que l'any passat es va haver de suspendre a causa del virus. "Presentem un projecte transversal i de ciutat fent un pas endavant cap a la internacionalització", ha explicat. "Per primera vegada vindran espectacles de fora del país com el millor marionetista del món Di Filippo o la família Caravana", ha celebrat amb cert alleugeriment perquè finalment podran començar a respirar normalitat després de mesos anant a contracorrent.

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha apuntat la responsabilitat com a administració local d'estar sempre al costat de les entitats i, sobretot, en moments complicats per "remar tots al mateix ritme i en la mateixa direcció". La republicana ha reivindicat la visió col·laborativa i la xarxa d'aliances entre els diversos àmbits de la ciutat per salvar la "vocació de servei" d'aquest art. 


Els preus de les entrades tindran un cost de 7,5 euros als espectacles a la Casa de Cultura i a la Sala Clavé del Teatre de la Unió, mentre que els shows de la plaça d'Octavià seran gratuïts. Davant del Monestir s'instal·larà un mercadet artesà i de proximitat de l'univers titellaire. Pots comprar les entrades, aquí.

En aquesta edició, també s'han organitzat dues xerrades a l'Ateneu i Cal Temerari on s'abordarà la perspectiva de gènere des del món titellaire i la situació actual de precarització que està vivint el sector.


 

 

Participació