La Festa de la Tardor torna amb més força que mai

Les entitats de la ciutat s'apleguen per oferir un ventall d'activitats a la ciutadania durant aquest cap de setmana

Els Diables cremen la nit
Els Diables cremen la nit | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Sergi Baixas
20 d'octubre del 2021
Actualitzat el 22 d'octubre a les 16:44h

La Festa de la Tardor de Sant Cugat torna amb més força que mai després que l'any passat s'hagués de suspendre a causa de la pandèmia. Així doncs, aquest cap de setmana, del 23 al 24 d'octubre, es reivindicarà la tasca que fan les entitats locals, no només a nivell d'integració, sinó també com a "agents actius de lluita contra les desigualtats inherents del sistema actual i que la Covid-19 ha accentuat enormement". 

Amb aquest marcat to social, la iniciativa popular clama i exigeix a totes les institucions públiques que destinin els mitjans necessaris perquè es garanteixi una vida digna per a tothom, sense excepció, i un sistema sanitari públic, de qualitat i d'accés universal.

Pel que fa a la programació, la Festa de la Tardor 2021 donarà el tret de sortida aquest dijous 20 d'octubre amb una taula rodona a la Casa de Cultura per parlar sobre els conceptes de justícia social i la sanitat pública. 

Ja de cara al cap de setmana, dissabte al matí els Jardins del Paga-li Joan acolliran la IV Trobada de Puntaires; mentre que a la plaça U d'Octubre i a la plaça d'Octavià, se celebraran actuacions de l'Esbart, dels Caparrots i Capgrossos i del Club de Gimnàstica Rítmica i Estètica de Sant Cugat.

Per la tarda, la ballada sardanista de l'associació local amb la Jovenívola de Sabadell, la dansa boliviana de "Caporales la Fraternidad" i l'obra "Fem renéixer les places! Amb calcetes Tradis" de Cal Temerari, seran les protagonistes.

Cal apuntar que el Claustre del Monestir acollirà a les 17 h la presentació de les noves figures infantils dels Geganters de Sant Cugat; mentre que a les 21 h, la plaça d'Octavià estarà abarrotada de diverses bèsties de foc d'arreu de Catalunya per donar la benvinguda a la Lloba Llepasang, la nova mascota infernal dels Diables de Sant Cugat.

Per diumenge, la ciutat acollirà una Fira d'Entitats i un taller de FIRART a la Rambla del Celler. Per altra banda, també se celebraran actuacions de Batukada per Karabassà, una ballada de l'Escola de Dansa del Grup Mediterrània i un ball de Gitanes

Tanmateix a les 12 h, la plaça d'Octavià serà l'escenari de la represa de l'activitat pública dels Gausacs, que tornara a aixecar castells acompanyats dels castellers de Vilafranca i els castellers de Sabadell. A la mateixa hora, els Bastoners i l'Aula de So es faran escoltar a la plaça de l'U d'Octubre i a la plaça de la Vila respectivament. 

Pots consultar tot el programa de la Festa de la Tardor 2021, aquí