plestc

Sant Cugat declara la guerra a la cotorra argentina

S'aprova impulsar un sistema de gestió i control de l'expansió d'aquesta espècie invasora que "amenaça l'ecosistema"

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 16:03 |
Imatge d'una cotorra argentina | Macronatura

Sant Cugat ha declarat la guerra a la cotorra argentina. Durant el ple del mes d'octubre s'ha aprovat una moció institucional per dur a terme totes aquelles actuacions necessàries per al control i erradicació de la cotorra argentina com a espècie invasora que amenaça l'ecosistema autòcton aviar; més enllà d'altres problemes relacionats amb la salut de les persones, el soroll i la insalubritat a causa dels seus excrements. 

Així doncs, s'aposta per impulsar un sistema de gestió i control de la seva població -seguint els criteris de benestar animal- per posar fre a la seva expansió reproductiva que anirà acompanyat d'un pla de la Generalitat en la mateixa línia per contenir la proliferació d'aquesta au. La falconeria seria una opció.


L’acord també contempla realitzar una planificació de la composició i estructura de l'arbrat urbà de parcs, jardins, vials i avingudes, de tal manera que els futurs arbres que es plantin "no corresponguin a espècies arbòries que són preferides per les cotorres argentines per niar, i no afavoreixin l'assentament d'aquesta espècie i la creació de nius i colònies reproductives".

 

Participació