Els Mossos reivindiquen el Dia de les Esquadres amb crítiques al «soroll mediàtic i el qüestionament continu»

El Teatre-Auditori de Sant Cugat ha acollit l'acte commemoratiu als agents del cos policial català

El comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana Nord del cos de Mossos d'Esquadra, Sergi Pla
El comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana Nord del cos de Mossos d'Esquadra, Sergi Pla | Localpres
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:08h

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) s'han reunit aquest dimarts al matí a Sant Cugat per celebrar l'acte commemoratiu del Dia de les Esquadres. Un acte de reconeixement i de lliurament de condecoracions als agents com a "distinció de l'expressió més sincera" per a aquells que anteposen la seguretat dels altres a la pròpia.

Un acte que l'any passat no es va poder celebrar arran de la crisi sanitària de la Covid-19, que ha estat protagonista en molts dels agraïments. Tal com ha exposat el comissari en cap de la RPMN, Sergi Pla, la pandèmia ha estat un "gran desafiament" que ha enfrontat als agents als "canvis constants de les regles de joc", tant per les normatives estatals com les del Departament de Salut, com pel "perill real" de contraure la malaltia i portar a casa el virus mentre treballaven sense cap mena de protecció. 

En aquest sentit, Pla ha reivindicat el cos com l'estament més ben valorat durant la pandèmia i que rep el suport de bona part de la ciutadania de Catalunya. Per contra, ha carregat contra el soroll mediàtic i el continu qüestionament que es fa de la seva tasca: "Llegint els mitjans de comunicació algú podria arribar a pensar que el país no ens estima; però les enquestes apunten al contrari". 
 

L'acte s'ha celebrat al Teatre-Auditori de Sant Cugat Foto: Localpress


El comissari ha criticat que els Mossos hagin esdevingut un "objecte de transacció" per a fins polítics i recorda que la "raó de ser" d'un policia s'encotilla únicament en fer complir les lleis i les resolucions judicials, tal com hauria de fer qualsevol cos democràtic, ha assenyalat.

En el decurs de la commemoració s'han lliurat condecoracions, felicitacions i carnets de jubilats a membres del cos, policies locals, personal del servei d'administració, institucions i ciutadans particulars. 

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut felicitar el cos per la tendència a la baixa pel que fa al nombre de delictes al territori durant els darrers anys i el "compromís" dels agents com a servei policial "proper i eficaç". Pel que fa en clau local, la republicana ha insistit que Sant Cugat és una "ciutat segura amb una policia arrelada a la ciutat" que encara la recta final per assolir la fita dels 100 agents a la plantilla de la Policia Local.